Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Henkel: Γενναιόδωρη μερισματική πολιτική

Η διοίκηση του ομίλου προτείνει στην Ετήσια Γενική Συνέλευση μέρισμα €1,22 ανά προνομιούχο μετοχή. Σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, αυτό αντιπροσωπεύει μια αύξηση μεγαλύτερη του 28%», σύμφωνα με τον CEO.

Henkel: Γενναιόδωρη μερισματική πολιτική

Στην Ετήσια Γενική Συνέλευση της Henkel, που πραγματοποιήθηκε στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας στις 04 Απριλίου, ο Διευθύνων Σύμβουλος, Kasper Rorsted, παρουσίασε στοιχεία σχετικά με την επιτυχημένη πορεία της εταιρείας κατά το χρηματοοικονομικό έτος 2013. 

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, αναφερόμενος στις γεμάτες προκλήσεις οικονομικές συνθήκες, δήλωσε: «Παρά το δύσκολο οικονομικό περιβάλλον πετύχαμε όλους τους οικονομικούς στόχους που είχαμε θέσει. Οι επιχειρήσεις μας είναι καλά τοποθετημένες στην αγορά, ενώ για άλλη μια φορά παρουσίασαν ισχυρή ανάπτυξη.

Ο Rorsted, υπογράμμισε επίσης την πρόοδο που έχει σημειωθεί στην εφαρμογή της στρατηγικής που έχει υιοθετήσει η εταιρεία με ορίζοντα το 2016. «Το 2013 κάναμε ακόμα ένα βήμα προς την υλοποίηση του οράματός μας για τη Henkel: Να γίνει παγκόσμιος ηγέτης στις μάρκες και στις τεχνολογίες της. Έχουμε διαμορφώσει μια ξεκάθαρη στρατηγική με φιλόδοξους στόχους. Την περίοδο αυτή είμαστε επικεντρωμένοι στην υλοποίηση των στρατηγικών μας προτεραιοτήτων σε παγκόσμιο επίπεδο».

Η Henkel έχει βελτιώσει σημαντικά την κερδοφορία της κατά τα τελευταία χρόνια. «Θέλουμε οι μέτοχοί μας να επωφεληθούν κι αυτοί από την επιτυχημένη πορεία μας μέσω ενός υψηλότερου μερίσματος. Προτείνουμε για το λόγο αυτό, στην Ετήσια Γενική Συνέλευση μέρισμα €1,22 ανά προνομιούχο μετοχή. Σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, αυτό αντιπροσωπεύει μια αύξηση μεγαλύτερη του 28%», δήλωσε ο Rorsted.

Η υψηλότερη αναλογία κερδών ανέρχεται στο 30% των καθαρών εσόδων μετά την αφαίρεση των δικαιωμάτων μειοψηφίας και την αναπροσαρμογή για έκτακτα μεγέθη, σε σύγκριση με ένα μέσο όρο περίπου 25% τα προηγούμενα χρόνια. Η απόδοση μερίσματος θα κυμανθεί στα επίπεδα του 25% - 36% στο μέλλον. Αυτή η αύξηση στην αναλογία απόδοσης δεν θα έχει καμία επίπτωση στη στρατηγική ευελιξία της Henkel ή στη συντηρητική οικονομική της στρατηγική.

Η Πρόεδρος της Επιτροπής των Μετόχων και του Εποπτικού Συμβουλίου, Dr. Simone Bagel-Trah, ευχαρίστησε το Διοικητικό Συμβούλιο και όλους τους εργαζομένους για την αφοσίωση και τη δέσμευσή τους κατά τη διάρκεια του 2013.

Αναφορικά με το τρέχον χρηματοοικονομικό έτος, ο Rorsted έδωσε έμφαση στον υψηλό βαθμό αβεβαιότητας που επικρατεί στις αγορές: «Δεν είναι μόνο η πολιτική κατάσταση στην Ανατολική Ευρώπη που καθιστά δύσκολη την πρόβλεψη των επιχειρηματικών εξελίξεων το 2014». Σχολιάζοντας τις συναλλαγματικές διακυμάνσεις, ο Rorsted δήλωσε ότι υπάρχει μικρή πιθανότητα για κάποια ανακούφιση σε σύντομο χρονικό διάστημα. «Οι νομισματικές μονάδες μερικών εκ των σημαντικότερων αναδυόμενων αγορών είναι πιθανό να υποτιμηθούν περαιτέρω. Θα δούμε τις συνεπαγόμενες αρνητικές επιπτώσεις κυρίως κατά τη διάρκεια του πρώτου εξαμήνου του έτους», σημείωσε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v