Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

McDonald's: Αναστολή δραστηριοτήτων στην Κριμαία

Η βιαστική ενοποίηση της Κριμαίας με τη Ρωσία έχει ανησυχήσει τις ξένες εταιρείες που διαθέτουν περιουσιακά στοιχεία στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας, καθώς δεν είναι ξεκάθαρο πώς η αλλαγή αυτή μπορεί να επηρεάσει τις δραστηριότητές τους.

McDonalds: Αναστολή δραστηριοτήτων στην Κριμαία

Η McDonald's ανέστειλε τις εργασίες της στα εστιατόρια που διατηρεί στην Κριμαία, επικαλούμενη «κατασκευαστικούς λόγους». Πρόκειται για τη δεύτερη διεθνή εταιρεία που σταματά τις δραστηριότητές της στην περιοχή αυτήν την εβδομάδα.

Η βιαστική ενοποίηση της Κριμαίας με τη Ρωσία, η οποία δεν αναγνωρίζεται από την Ουκρανία και τη Δύση, έχει ανησυχήσει τις εταιρείες που διαθέτουν περιουσιακά στοιχεία στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας, καθώς δεν είναι ξεκάθαρο πώς η αλλαγή αυτή μπορεί να επηρεάσει τις δραστηριότητές τους.

Η McDonald's, η οποία διαθέτει τρία εστιατόρια στην Κριμαία, δήλωσε στη σχετική της ανακοίνωση ότι ευελπιστεί να ξεκινήσει και πάλι τις δραστηριότητές της όσο το δυνατόν συντομότερα, ωστόσο προσφέρθηκε να βοηθήσει το προσωπικό της να μετεγκατασταθεί στην Ουκρανία,και αυτό σημαίνει ότι δεν αναμένει να δραστηριοποιηθεί στην Κριμαία στο άμεσο μέλλον.

«Η εταιρεία έχει δώσει την ευκαιρία σε όλους τους υπαλλήλους... να μεταφερθούν σε οποιοδήποτε άλλο εστιατόριο της McDonald's στην Ουκρανία, διατηρώντας τις θέσεις, τους μισθούς και τις αμοιβές τους και πληρώνοντας για τη μετεγκατάσταση αυτών και των οικογενειών τους», αναφέρεται συγκεκριμένα στην ανακοίνωση.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v