Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Fitch: Μείωση προβλέψεων για την ανάπτυξη της Τουρκίας

Η Fitch επιβεβαίωσε την πιστοληπτική αξιολόγηση της Τουρκίας στο ΒΒΒ- με σταθερό outlook, ενώ σημειώνει πως η τουρκική οικονομία παραμένει εξαιρετικά ευμετάβλητη.

Fitch: Μείωση προβλέψεων για την ανάπτυξη της Τουρκίας

Σε υποβάθμιση των προβλέψεών της για τον ρυθμό ανάπτυξης της Τουρκικής οικονομίας προχώρησε η Fitch, επικαλούμενη τον βραδύτερο ρυθμό ανάπτυξης του εγχώριου δανεισμού και τις ενδείξεις ότι αρχίζει να μετριάζεται η εμπιστοσύνη των καταναλωτών και των επενδυτών.

Ο διεθνής οίκος προβλέπει τώρα ανάπτυξη 2,5% για το 2014, από 3,2% προηγουμένως, και 3,2% για το 2015 από 3,8% που ήταν η προηγούμενη πρόβλεψη.

Η Τουρκία στοχεύει σε μεσοπρόθεσμη ανάπτυξη της οικονομίας της κατά 5%, κάτι που η κεντρική τράπεζα της χώρας έχει πως αναμένεται να επιτευχθεί μέχρι τα μέσα του 2015, μετά τις αστοχίες του 2012 και του 2013.

Παράλληλα, η Fitch επιβεβαίωσε την πιστοληπτική αξιολόγηση της Τουρκίας στο ΒΒΒ- με σταθερό outlook.

Σε ότι αφορά το πολιτικό σκηνικό, και μετά τις δημοτικές εκλογές της περασμένης Κυριακής στις οποίες επικράτησε το κόμμα του Ερντογάν, το AKP, η Fitch αναφέρει ότι αναμένει ο πολιτικός θόρυβος να παραμείνει ένα χαρακτηριστικό διαρκείας στην Τουρκία, εν όψει και των προεδρικών εκλογών του Αυγούστου και των βουλευτικών του Ιουνίου του 2015, το οποίο θα θολώνει κατά καιρούς τις οικονομικές προοπτικές της χώρας.

Σύμφωνα με την Fitch, η τουρκική οικονομία παραμένει εξαιρετικά ευμετάβλητη, ενώ εκτιμά πως η συνοχή και προβλεψιμότητα της μακροοικονομικής πολιτικής της χώρας θα είναι πιο αδύναμη συγκριτικά με άλλες αναδυόμενες οικονομίες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v