Intesa: Πωλητήριο στα κόκκινα δάνεια

Private equity που ειδικεύονται στην αγορά προβληματικών δανείων προσέγγισε η Intesa Sanpaolo για την πώληση των κόκκινων δανείων της bad bank. Ποιοι είναι οι επενδυτές που ενδιαφέρονται και τι θα γίνει με τις τοποθετήσεις της Intesa σε ομίλους όπως η Telecom Italia.

Intesa: Πωλητήριο στα κόκκινα δάνεια

Σε διαπραγματεύσεις με επενδυτές για την πώληση μεγάλου μέρους των κόκκινων δανείων που βρίσκονται στην bad bank βρίσκεται η Intesa Sanpaolo. Μιλώντας στους Financial Times, ο διευθύνων σύμβουλος Κάρλο Μεσίνα δήλωσε πως οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε αρχικό στάδιο, αλλά εκτίμησε πως οι τράπεζες της ευρωζώνης δεν θα χρειαστεί να περιμένουν πολύ ακόμη για να πουλήσουν τοποθετήσεις τους.

Ομάδες private equity που επικεντρώνονται στην εξαγορά προβληματικών τίτλων και χρεών, όπως Lone Star, Oaktree Capital Management, Sankaty και Apollo Global Management έχουν ήδη προχωρήσει σε αντίστοιχες διαπραγματεύσεις σε Ιρλανδία και Ισπανία τις τελευταίες εβδομάδες.

«Υπάρχουν πολλοί που έχουν εκφράσει ενδιαφέρον και μπορεί αυτός να είναι ένας τρόπος να πουλήσουμε τοποθετήσεις» δήλωσε ο κ. Μεσίνα, συμπληρώνοντας ωστόσο, ότι η Intesa δεν βιάζεται καθώς έχει έναν από τους ισχυρότερους δείκτες κεφαλαιακής επάρκειας στην Ευρώπη. «Έχουμε τον χρόνο κι αν είναι πιο συμφέρον οικονομικά, θα περιμένουμε μέχρι τη λήξη των δανείων» δήλωσε.  

Το αμερικανικό private equity, KKR, βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις τόσο με την Intesa όσο και με τη μεγαλύτερη ανταγωνιστική της, την Unicredit για την εξαγορά ποσοστών σε ορισμένες από τις επιχειρήσεις που προχώρησαν σε αναδιάρθρωση χρεών στις δύο τράπεζες.

Η bad bank της Intesa έχει μεταξύ άλλων μετοχικό μερίδιο 1,9 εκατ. ευρώ σε άλλες ιταλικές επιχειρήσεις όπως η Telecom Italia και η Alitalia, το οποίο ο κ. Μεσίνα σκοπεύει να πουλήσει. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v