Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ρεν: Ανησυχία για τον χαμηλό πληθωρισμό

«Ανησυχώ για την πιθανότητα μιας παρατεταμένης περιόδου χαμηλού πληθωρισμού στην ευρωζώνη, διότι αυτό θα επηρέαζε αρνητικά την διαδικασία εξισορρόπησης της οικονομίας της ευρωζώνης», ανέφερε ο επίτροπος οικονομικών και νομισματικών υποοθέσεων.

Ρεν: Ανησυχία για τον χαμηλό πληθωρισμό

Μια παρατεταμένη περίοδος χαμηλού πληθωρισμού στην ευρωζώνη θα επηρέαζε αρνητικά την εξισορρόπηση της οικονομίας, δήλωσε από την Αθήνα ο ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων, Όλι Ρεν.

Τα προκαταρκτικά στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν χθες, έδειξαν ότι ο πληθωρισμός επιβραδύνθηκε περαιτέρω τον Μάρτιο, στο 0,5% σε ετήσια βάση από 0,7% τον Φεβρουάριο, αυξάνοντας τον κίνδυνο αποπληθωρισμού.

Η ΕΚΤ, η οποία συνεδριάζει την Πέμπτη, επιθυμεί να διατηρήσει τον πληθωρισμό χαμηλότερα του 2%, αλλά κοντά στο ποσοστό αυτό, μεσοπρόθεσμα.

«Ανησυχώ για την πιθανότητα μιας παρατεταμένης περιόδου χαμηλού πληθωρισμού στην ευρωζώνη, διότι αυτό θα επηρέαζε αρνητικά την διαδικασία εξισορρόπησης της οικονομίας της ευρωζώνης», ανέφερε στους δημοσιογράφους.

«Από τη μια πλευρά, θα αύξανε τα πραγματικά διαθέσιμα εισοδήματα, από την άλλη όμως θα είχε επιβραδυντική επίπτωση στην εξισορρόπηση της οικονομίας της ευρωζώνης», συμπλήρωσε, μιλώντας πριν την έναρξη της συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης.

Σημειώνεται ότι το ΔΝΤ έχει επανειλημμένως πει στην ΕΚΤ είτε να μειώσει τα επιτόκιά της ή να ρίξει περισσότερο ρευστό στην οικονομία μέσω της αγοράς κρατικών και ιδιωτικών τίτλων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v