Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Goldman: «Κόβει» προβλέψεις για την Κίνα στο 7,3%

Η επενδυτική τράπεζα αναθεωρεί σημαντικά τα στοιχεία για το πρώτο τρίμηνο του έτους, με ανάπτυξη μόλις 5%. Στη συνέχεια όμως, βλέπει στήριξη της οικονομίας από τις μεταρρυθμίσεις.

Goldman: «Κόβει» προβλέψεις για την Κίνα στο 7,3%

Η Goldman Sachs υποβάθμισε σημαντικά τις προβλέψεις της για την κινεζική οικονομία, ακολουθώντας το παράδειγμα και άλλων επενδυτικών τραπεζών. Συγκεκριμένα, αναθεώρησε πτωτικά την πρόβλεψη για το ρυθμό ανάπτυξης του 2014 στο 7,3% έναντι αρχικής εκτίμησης στο 7,6% και για το 2015 στο 7,6% έναντι αρχικής εκτίμησης στο 7,8%.  

Η πιο μεγάλη αναθεώρηση αφορά το πρώτο τρίμηνο του έτους, για το οποίο η Goldman βλέπει πλέον ανάπτυξη στο 5% έναντι αρχικής εκτίμησης στο 6,7%. Είναι μία ακόμη αρνητική είδηση για την Κίνα μετά τη βουτιά του γουάν σε χαμηλό έτους, τη συρρίκνωση των εξαγωγών κατά 18% (που ανακοινώθηκε τον προηγούμενο μήνα) και τις έντονες ανησυχίες για τον κλάδο ακινήτων και τις τράπεζες της χώρας καθώς μία από τις μεγαλύτερες κατασκευαστικές βρίσκεται αντιμέτωπη με τον κίνδυνο χρεοκοπίας. 

Παρόλα αυτά, η επενδυτική τράπεζα δεν προβλέπει περαιτέρω επιβράδυνση στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη μετά το πρώτο τρίμηνο το 2014. Για το δεύτερο τρίμηνο βλέπει ανάπτυξη 7,5%, για το τρίτο 7,3% και για το τέταρτο 7,2%. Υποστηρίζει ότι ο αντίκτυπος από την «επίθεση» των αρχών στα κρούσματα διαφθοράς θα μειωθεί τους επόμενους μήνες και εκτιμά πως θα υπάρξει στήριξη στην οικονομία από τις μεταρρυθμίσεις του χρηματοοικονομικού  τομέα που θα επιτρέψουν μεγαλύτερη εμπλοκή του ιδιωτικού κλάδου.  

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v