Credit Agricole: Στόχος για κέρδη 4 δισ. από το 2016

Πλήρη μεταμόρφωση της τρίτης μεγαλύτερης γαλλικής τράπεζας υπόσχεται ο CEO Jean-Paul Chifflet. Η επιστροφή στην κερδοφορία και η πρόβλεψη για επίτευξη κερδών τουλάχιστον 4 δισ. ευρώ από το 2016.

Credit Agricole: Στόχος για κέρδη 4 δισ. από το 2016

Η Credit Agricole, η τρίτη μεγαλύτερη τράπεζα της Γαλλίας, στοχεύει σε ετήσια κέρδη τουλάχιστον 4 δισ. ευρώ από το 2016 και ενίσχυση της κεφαλαιακής της βάσης, καθώς προβλέπει σταδιακή ανάκαμψη της ευρωπαϊκής οικονομίας.

«Έχουμε  μεταμορφώσει ουσιαστικά τον όμιλο και έχουμε επικεντρωθεί στα ουσιώδη» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Jean-Paul Chifflet και συμπλήρωσε: «Θα συνεχίσουμε να κάνουμε αυτό που ξέρουμε να κάνουμε καλά. Δεν θα αυτοσχεδιάζουμε».

Η Credit Agricole επέστρεψε στην κερδοφορία το 2013 με κέρδη 2,51 δισ. ευρώ μετά από διετή περίοδο ζημιών. Η γαλλική τράπεζα προχώρησε σε σαρωτικές αλλαγές και ρευστοποιήσεις, κυρίως με την πώληση της Emporiki Bank έναντι 1 ευρώ.

Στόχος για το δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας Tier 1 θα είναι τουλάχιστον 10,5% στα τέλη του 2016, αναφέρει τώρα η Credit Agricole στην ανακοίνωσή της. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v