Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Καμπανάκι από Moody's για τουρκικές τράπεζες

Ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης επισημαίνει τους κινδύνους από την πολιτική αβεβαιότητα και την αύξηση στο κόστος του χρήματος. Θέτει υπό αναθεώρηση για πιθανή υποβάθμιση 10 τουρκικούς χρηματοοικονομικούς οργανισμούς.

Καμπανάκι από Moodys για τουρκικές τράπεζες

Υπό αναθεώρηση για πιθανή υποβάθμιση θέτει η Moody’s 10 τουρκικές τράπεζες επισημαίνοντας τους κινδύνους που εγκυμονούν από την επιβράδυνση της τουρκικής οικονομίας, την ενίσχυση του κόστους χρηματοδότησης και την πολιτική αβεβαιότητα στη χώρα.

Πρόκειται για τις  Akbank TAS, Asya Katilim Bankasi A.S., Sekerbank T.A.S., T.C. Ziraat Bankasi A.S., Turk Ekonomi Bankasi A.S., Turkiye Garanti Bankasi A.S., Turkiye Halk Bankasi A.S., Turkiye Is Bankasi A.S., Turkiye Vakiflar Bankasi T.A.O. και Yapi ve Kredi Bankasi A.S. (YapiKredi).

Ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης εκτιμά πως ο ρυθμός ανάπτυξης της Τουρκίας θα επιβραδυνθεί φέτος στο 2,5% από 4,1% (πρόβλεψη) για το 2013. Τονίζει επίσης ότι η αστάθεια που καταγράφεται με την ισοτιμία της λίρας, αλλά και η αύξηση των αποδόσεων στα τουρκικά ομόλογα εντείνουν τις πιέσεις προς τις τουρκικές τράπεζες.

Σημειώνεται ότι τον προηγούμενο μήνα η Standard & Poor’s υποβάθμισε το outlook για την Τουρκία σε «αρνητικό» από «σταθερό».  

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v