Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο 7,2% η ανεργία στην Βρετανία

Θετικά τα μηνύματα από το μέτωπο της απασχόλησης στην Βρετανία. Το ποσοστό της ανεργίας έμεινε στο 7,2%, αλλά ο συνολικός αριθμός των ανέργων μειώθηκε περισσότερο από ότι αναμενόταν. Ποιες θα είναι οι επόμενες κινήσεις της ΒοΕ.

Στο 7,2% η ανεργία στην Βρετανία

Αμετάβλητο στο 7,2% έμεινε το ποσοστό της ανεργίας στην Βρετανία τους τρεις μήνες μέχρι τον Ιανουάριο, αν και ο συνολικός αριθμός των ανέργων μειώθηκε το Φεβρουάριο. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, ο αριθμός των αιτήσεων για επιδόματα ανεργίας μειώθηκε κατά 34.600 το Φεβρουάριο. Τα στοιχεία ήταν καλύτερα των εκτιμήσεων, καθώς οι αναλυτές προέβλεπαν μείωση του αριθμού των ανέργων κατά 25.000.

Σημειώνεται ότι η Τράπεζα της Αγγλίας έχει θέσει ως στόχο της νομισματικής της πολιτικής τη μείωση του ποσοστού της ανεργίας στο 7%. Επίσης, στα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης που κοινοποιήθηκαν σήμερα (Τετάρτη) φάνηκε ότι και τα εννέα μέλη της Επιτροπής Νομισματικής Πολιτικής ψήφισαν ομόφωνα να τηρηθεί στάση αναμονής. Το επιτόκιο της στερλίνας παραμένει στο ιστορικά χαμηλό επίπεδο του 0,5%  και το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης στα 375 δισ. στερλίνες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v