Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ντράγκι: Η ΕΚΤ παρακολουθεί την άνοδο του ευρώ

Ο Μάριο Ντράγκι σημείωσε σε ομιλία του στην Βιέννη ότι ο κίνδυνος αποπληθωρισμού είναι σχετικά περιορισμένος, αλλά τόνισε πως τα ρίσκα αυξάνονται όσο παραμένει χαμηλά ο πληθωρισμός.

Ντράγκι: Η ΕΚΤ παρακολουθεί την άνοδο του ευρώ

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα προετοιμάζει περαιτέρω μέτρα ενάντια στον κίνδυνο αποπληθωρισμού, καθώς το ισχυρό ευρώ επιβαρύνει τις τιμές, δήλωσε την Πέμπτη ο επικεφαλής της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι. 

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο κ. Ντράγκι σημείωσε σε ομιλία του στην Βιέννη ότι ο κίνδυνος αποπληθωρισμού είναι σχετικά περιορισμένος, αλλά τόνισε πως τα ρίσκα αυξάνονται όσο παραμένει χαμηλά ο πληθωρισμός.

"Aυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η ΕΚΤ προετοιμάζει επιπρόσθετα μη συμβατικά μέτρα νομισματικής πολιτικής για να είναι σε επιφυλακή για ένα τέτοιο ενδεχόμενο" ανέφερε ο κ. Ντράγκι. 

Ο ίδιος υποστήριξε πως η ισοτιμία του ευρώ "αποκτάει περισσότερη βαρύτητα στην αξιολόγηση μας για την σταθερότητα των τιμών".

Σημειώνεται πως το ευρώ ενισχύθηκε σε υψηλό δυόμιση ετών έναντι του δολαρίου, μετά την συνέντευξη τύπου του κ. Ντράγκι την περασμένη εβδομάδα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v