Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τοyota: Δίνει αυξήσεις στους μισθούς εργαζομένων

Η Toyota θα αυξήσει τις μηνιαίες απολαβές των εργαζομένων κατά 0,8% ή 26,17 δολάρια κατά μέσο όρο. Η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία προβλέπει κέρδη ρεκόρ για το οικονομικό έτος που λήγει στις 31 Μαρτίου.

Τοyota: Δίνει αυξήσεις στους μισθούς εργαζομένων

H Toyota ανακοίνωσε πως θα δώσει στους εργαζόμενους στην Ιαπωνία την μεγαλύτερη αύξηση των τελευταίων 21 ετών, ακολουθώντας τις εκκλήσεις της κυβέρνησης για τόνωση της οικονομίας μέσω ενίσχυσης των μισθών.

Όπως μεταδίδει το CNBC, η Toyota θα αυξήσει τις μηνιαίες απολαβές των εργαζομένων κατά 0,8% ή 26,17 δολάρια κατά μέσο όρο. Πρόκειται για την πρώτη αύξηση στους μισθούς τα τελευταία έξι χρόνια.

Την Τετάρτη πολλές ιαπωνικές βιομηχανίες παρουσίασαν τα αποτελέσματα των διαπραγματεύσεων για τις ετήσιες απολαβές των εργαζομένων, εν μέσω πιέσεων από τον πρωθυπουργό Shinzo Abe για γενναίες αυξήσεις που θα τονώσουν τις δαπάνες των νοικοκυριών.

"Οι εργαζόμενοι και η διοίκηση της Toyota πρέπει να εκπληρώσουν ένα συγκεκριμένο ρόλο ώστε η ιαπωνική οικονομία να βγει από την ύφεση και να εισέλθει σε έναν ενάρετο κύκλο" ανέφερε ανώτατο στέλεχος της ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας στα κεντρικά της γραφεία στο Τόκυο.

"Κάθε χρόνο το έχουμε αυτό υπόψη μας κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων, αλλά φέτος ήταν λίγο πιο σημαντικό από ότι συνήθως" πρόσθεσε.

Σημειώνεται πως η Toyota, η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο με βάση τις πωλήσεις, αναμένει κέρδη ρεκόρ για το οικονομικό έτος που λήγει στις 31 Μαρτίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v