Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΕ: Μείωση 0,2% βιομηχανικής παραγωγής τον Ιανουάριο

Μικτή η εικόνα από τα στοιχεία για τη βιομηχανία της ευρωζώνης. Σε ετήσια βάση η αύξηση ξεπερνά τις προσδοκίες. Σε μηνιαία βάση όμως, καταγράφεται μείωση της παραγωγής. Αιτία, οι εξελίξεις στην παραγωγή ενέργειας.

ΕΕ: Μείωση 0,2% βιομηχανικής παραγωγής τον Ιανουάριο

Μεγαλύτερη των προσδοκιών αποδεικνύεται η αύξηση της βιομηχανικής παραγωγής στην ευρωζώνη σε ετήσια βάση, παρά τη μείωση που ανακοινώθηκε για τον Ιανουάριο που αποδίδεται κυρίως σε μείωση της παραγωγής ενέργειας.

Συγκεκριμένα, η βιομηχανική παραγωγή των 18 χωρών του ευρώ μειώθηκε κατά 0,2% σε μηνιαία βάση τον Ιανουάριο, ενώ τον προηγούμενο μήνα είχε ενισχυθεί κατά 0,4% (καθώς υπήρξε αναβάθμιση των στοιχείων Δεκεμβρίου). Η μείωση αυτή ωστόσο, αποδίδεται κυρίως στη μείωση της παραγωγής ενέργειας κατά 2,5%.

Σε ετήσια βάση, η βιομηχανική παραγωγή της ευρωζώνης αυξήθηκε κατά 2,1% ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις για ενίσχυση κατά 1,9% σύμφωνα με δημοσκόπηση του Reuters. Τον Δεκέμβριο η βιομηχανική παραγωγή είχε αυξηθεί σε ετήσια βάση κατά 1,2%.

Η βιομηχανική παραγωγή στη Γερμανία εκτινάχθηκε κατά 4,2% σε ετήσια βάση τον Ιανουάριο και κατά 0,4% σε μηνιαία βάση.  Σε Πορτογαλία και Ισπανία η βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε κατά 4,6% και 1,4% σε ετήσια βάση αντιστοίχως. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v