Εμπόδια από την ΕΕ στο γάμο Telefonica με E-Plus

Μία από τις πιο κρίσιμες αποφάσεις για το μέλλον του ευρωπαϊκού κλάδου τηλεπικοινωνιών. Ο γάμος E-Plus με την Telefonica σκοντάφτει στις εκτιμήσεις για άλμα των τιμών. Αλυσιδωτές οι επιπτώσεις για τις ευρωπαϊκές συμφωνίες που βρίσκονται στα σκαριά.

Εμπόδια από την ΕΕ στο γάμο Telefonica με E-Plus

Εμπόδια θέτει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις προσπάθειες ολοκλήρωσης του κλάδου τηλεπικοινωνιών προβάλλοντας ενστάσεις στην αγορά της γερμανικής E-Plus από την ισπανική Telefonica.

Οι Βρυξέλλες διατείνονται πως η συγκεκριμένη κίνηση  μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση των τιμών κινητής τηλεφωνίας για ορισμένους πελάτες ακόμη και κατά το ένα τρίτο. Η Telefonica έχει διατυπώσει πρόταση εξαγοράς 8,6 δισ. ευρώ για την E-Plus τη θυγατρική της ΚΡΝ στη γερμανική κινητή τηλεφωνία.

«Η απόφαση των αντιμονοπωλιακών αρχών στις Βρυξέλλες για την προσπάθεια του ισπανικού ομίλου τηλεπικοινωνιών να αποκτήσει ηγετική θέση στη γερμανική αγορά κινητής τηλεφωνίας είναι μία από τις πιο κρίσιμες για τον ευρωπαϊκό κλάδο τηλεπικοινωνιών από το κύμα αποκρατικοποιήσεων της δεκαετίας του ‘80» σχολάζουν οι Financial Times. Το δημοσίευμα επισημαίνει ότι επί τάπητος βρίσκονται πολλές συμφωνίες συγχωνεύσεων και εξαγορών για τις τηλεπικοινωνίες της Γηραιάς Ηπείρου που παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις με την Telefonica.

Οι FT επικαλούμενοι πηγές προσκείμενες στις εξελίξεις, αποκαλύπτουν ότι στο προσχέδιο της απόφασης, οι αντιμονοπωλιακές αρχές εκτιμούν πως η μέση τιμή κινητής τηλεφωνίας θα αυξηθεί κατά 13%-17%., ενώ για τους καταναλωτές προπληρωμένης κινητής η αύξηση αγγίζει ακόμη και το 37%.   Πρτοβ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v