Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

RBS: Ζημίες 9 δισ. στερλινών το 2013

Καθαρές ζημίες περίπου 9 δισ. στερλινών ανακοίνωσε για το σύνολο της χρήσης 2013 η Royal Bank of Scotland. Ετοιμάζει νέες περικοπές θέσεων εργασίας.

RBS: Ζημίες 9 δισ. στερλινών το 2013

Τις μεγαλύτερες ζημιές χρήσης από το 2008, όταν και εντάχθηκε σε πρόγραμμα διάσωσης, ανακοίνωσε η Royal Bank of Scotland Group, ενώ παράλληλα δημοσιοποίησε τα σχέδιά της για περιορισμό της επενδυτικής τραπεζικής και των δραστηριοτήτων της στο εξωτερικό.

Οι καθαρές ζημιές της τράπεζας αυξήθηκαν σε περίπου 9 δισ. στερλίνες στο σύνολο της χρήσης 2013, έναντι ζημιών 6,1 δισ. στερλινών το προηγούμενο έτος. Η RBS ανέφερε πως έχει βάλει «στην άκρη» περίπου 3,8 δισ. στερλίνες για αποζημιώσεις πελατών και έχει αναλάβει προβλέψεις ύψους περίπου 4,8 δισ. στερλινών καθώς ξεκινά την bad bank.

Οι προ φόρων ζημιές ανήλθαν σε 8,24 δισ. στερλίνες, έναντι ζημιών 5,28 δισ. την προηγούμενη χρήση και έναντι των εκτιμήσεων των αναλυτών του Bloomberg για προ φόρων ζημιές ύψους 6,7 δισ. στερλινών.

Ο διευθύνων σύμβουλος της RBS, Ross McEwan δήλωσε πως η τράπεζα θα μειώσει τους τίτλους με υψηλή στάθμιση κινδύνου στην μονάδα διεθνούς τραπεζικής και securities κατά 50 δισ. στερλίνες μέχρι το 2020, θα μειώσει τα κόστη κατά 5 δισ. στερλίνες μέσα στα επόμενα τέσσερα χρόνια και θα προχωρήσει σε περαιτέρω περικοπές θέσεων εργασίας.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v