Panasonic: Εξετάζει συνεργασία με Tesla

Η νοτιοκορεάτικη Samsung έχει παρουσιαστεί ως ένας ακόμα υποψήφιος επενδυτής, με το Νέο Μεξικό και την Αριζόνα να αναφέρονται ως πιθανές έδρες.

Panasonic: Εξετάζει συνεργασία με Tesla

Η Panasonic μπορεί να είναι ένας από τους συνεταίρους της Tesla Motors στην κατασκευή του μεγαλύτερου εργοστασίου ηλεκτρικών μπαταριών για αυτοκίνητα.

Η ιαπωνική εταιρεία ανέφερε την Τρίτη σε ανακοίνωση της πως εξετάζει διάφορες επιλογές για να ενισχύσει τους δεσμούς με την Tesla, αλλά δεν έδωσε παραπάνω πληροφορίες. Ιαπωνική οικονομική εφημερίδα μετέδωσε σύμφωνα με την WSJ ότι η Panasonic βρίσκεται σε συζητήσεις για να επενδύσει στο εργοστάσιο.

Υπενθυμίζεται πως την περασμένη εβδομάδα η Tesla παρουσίασε σχέδια για εργοστάσιο παρασκευής μπαταριών ιόντων λιθίου και υποστήριξε πως θα αποκαλύψει περισσότερες λεπτομέρειες αυτήν την εβδομάδα.

Όπως μεταδίδει το Marketwatch, η νοτιοκορεάτικη Samsung έχει παρουσιαστεί ως ένας ακόμα υποψήφιος επενδυτής, με το Νέο Μεξικό και την Αριζόνα να αναφέρονται ως πιθανές έδρες.

Οι νέες μπαταρίες θα κατασκευάζονται από πρώτες ύλες που θα μειώσουν το κόστος. Η μετοχή της Tesla έφτασε σε επίπεδα ρεκόρ την Τρίτη, ενώ την Τετάρτη σημειώνει άνοδο 4,1%. Αυτήν την εβδομάδα η μετοχή έχει σημειώσει άλμα 23%, ενώ τον τελευταίο χρόνο έχει εκτοξευτεί κατά 648%.

Την Τρίτη, αναλυτές της Morgan Stanley, υποστήριξαν πως η επένδυση στην Tesla είναι κάτι περισσότερο από μια επένδυση σε ένα κατασκευαστή ηλεκτρικών αυτοκινήτων, τονίζοντας πως η εταιρεία μπορεί να γίνει ηγέτης στην αποθήκευση ενέργειας και στην μαζική χρήση μπαταριών νέας τεχνολογίας. Η Morgan Stanley ανέβασε τον στόχο για την Tesla στα $320 ανά μετοχή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v