IBM: Στοιχηματίζει σε υπηρεσίες cloud για ανάκαμψη

Η IBM σχεδιάζει να ξοδέψει πάνω από $1 δισ. σε εξέλιξη του λογισμικού για cloud ως το 2015, ποσό που αντιπροσωπεύει διψήφια αύξηση σε σχέση με τα δύο προηγούμενα χρόνια.

IBM: Στοιχηματίζει σε υπηρεσίες cloud για ανάκαμψη

Η IBM επεκτείνει τις υπηρεσίες cloud για να προσελκύσει πελάτες στην SoftLayer Technologies και να αντιστρέψει την πτωτική πορεία των πωλήσεων για επτά συνεχόμενα τρίμηνα.

"Η εταιρεία διευκολύνει τους προγραμματιστές να εξελίξουν και να προσαρμόσουν εφαρμογές στις υπηρεσίες cloud που προσφέρει", ανέφερε στο Bloomberg ο CTO της ΙΒΜ, Danny Sabbah. Η IBM σχεδιάζει να ξοδέψει πάνω από $1 δισ. σε εξέλιξη του λογισμικού για cloud ως το 2015, ποσό που αντιπροσωπεύει διψήφια αύξηση σε σχέση με τα δύο προηγούμενα χρόνια.

Η κίνηση αυξάνει το στοίχημα της IBM στην SoftLayer μετά την απόκτηση της εταιρείας με $2 δισ. τον περασμένο χρόνο και την επένδυση $1,2 δισ. τον Ιανουάριο για την προσθήκη 15 νέων κέντρων αποθήκευσης δεδομένων.

Η άνοδος των υπηρεσιών cloud έχει οδηγήσει σε πτώση την ζήτηση για hardware, κάτι που έχει συνεισφέρει στην πτώση των εσόδων της IBM.

"Είναι κρίσιμο για να διευρυνθεί η βάση των πελατών μας και για να τους βοηθήσουμε να επωφεληθούν από την χρήση του SoftLayer" σημείωσε ο κ. Sabbah. "Δεν πρόκειται απλά για τους κλασσικούς επιχειρηματικούς πελάτες της IBM. Θα υπάρξουν πολλές αναδυόμενες εταιρείες σε διαφορετικούς τομείς" πρόσθεσε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v