Google: Επεκτείνει το δίκτυο οπτικών ινών στις ΗΠΑ

Η εταιρεία ανακοίνωσε πως θα επεκτείνει το Fiber και στις μητροπολιτικές περιοχές της Καλιφόρνια, του Σαν Χοσέ, του Σολτ Λέικ Σίτι, του Φίνιξ, του Σαν Αντόνιο, του Νάσβιλ, της Ατλάντα, της Σάρλοτ, του Ραλεϊ-Ντάραμ και του Πόρτλαντ.

Google: Επεκτείνει το δίκτυο οπτικών ινών στις ΗΠΑ

Η Google σχεδιάζει την επέκταση του Google Fiber, του νέου δικτύου οπτικών ινών, σε 34 πόλεις εννιά μητροπολιτικών περιοχών στις ΗΠΑ.

Το Fiber «τρέχει» με ταχύτητες ως και 100 φορές μεγαλύτερες από τις συνηθισμένες ευρυζωνικές συνδέσεις. Το 2011 η Google ανακοίνωσε ότι το Κάνσας θα είναι η πρώτη πόλη που θα έχει σύνδεση Fiber, μετά από έναν παναμερικανικό διαγωνισμό.

Όπως μεταδίδουν οι NYT, η εταιρεία ανακοίνωσε πως θα επεκτείνει το Fiber και στις μητροπολιτικές περιοχές της Καλιφόρνια, του Σαν Χοσέ, του Σολτ Λέικ Σίτι, του Φίνιξ, του Σαν Αντόνιο, του Νάσβιλ, της Ατλάντα, της Σάρλοτ, του Ραλεϊ-Ντάραμ και του Πόρτλαντ.

"Οι άνθρωποι κάνουν περισσότερα από όσα τους αρέσουν στο δίκτυο όταν οι ταχύτητες είναι υψηλές και φεύγουν όταν είναι χαμηλές" ανέφερε ο Kevin Lo, general manager του Google Fiber, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου την Τετάρτη.

"Έχουμε στόχο να ενημερώσουμε ως το τέλος του έτους για το ποιες πόλεις θα λάβουν το Google Fiber” ανακοίνωσε η εταιρεία. "Θα εργαστούμε στενά με τους ηγέτες κάθε πόλης σε ένα κοινό σχέδιο που θα χαρτογραφήσει λεπτομερώς το δίκτυο του Google Fiber, αλλά και θα αξιολογήσει τις ξεχωριστές δυσκολίες που μπορεί να αντιμετωπίσουμε σε τοπικό επίπεδο" πρόσθεσε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v