To Facebook εξαγοράζει το WhatsApp με $19 δισ.

Μεγάλη στρατηγική κίνηση για το Facebook. Μπαίνει στον κλάδο των εφαρμογών για έξυπνα κινητά εξαγοράζοντας το WhatsApp. Το τίμημα των 19 δισ. δολ. και οι στόχοι της μεγάλης επένδυσης.

To Facebook εξαγοράζει το WhatsApp με $19 δισ.

Ένα νέο μεγάλο deal αλλάζει τα δεδομένα στο χώρο της υψηλής τεχνολογίας και της επικοινωνίας. Το Facebook ανακοίνωσε την εξαγορά της γνωστής εφαρμογής για έξυπνα κινητά WhatsApp έναντι 19 δισ. δολ. αποφασίζοντας να κάνει το βήμα στον ταχύτατα αναπτυσσόμενο χώρο της αγοράς άμεσων διαδικτυακών συνομιλιών (chat).

Το Facebook αγοράζει μία εφαρμογή με περισσότερους από 450 εκατ. χρήστες που τη χρησιμοποιούν για να στέλνουν άμεσα γραπτά μηνύματα δωρεάν. Υπολογίζεται ότι ο αριθμός των μηνυμάτων που στέλνεται μέσω WhatsApp είναι ισάξιος με το σύνολο των μηνυμάτων που αποστέλλεται στο παγκόσμιο δίκτυο τηλεπικοινωνιών.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη εξαγορά του Facebook και στόχος της είναι να διατηρηθεί ο ηγετικός ρόλος στον κλάδο της κοινωνικής δικτύωσης καθώς αναβαθμίζεται ο ρόλος των έξυπνων κινητών, αλλά και να αυξηθεί η ήδη τεράστια βάση χρηστών σε περιοχές όπου το Facebook έχει μικρότερη διείσδυση. Το  WhatsApp έχει αυξηθεί ταχύτατα τα δύο τελευταία χρόνια και έχει κυρίαρχη θέση εκτός ΗΠΑ και κυρίως στις αναδυόμενες αγορές.

Τα 19 δισ. δολ. θα καταβληθούν κατά 25% σε μετρητά και τα υπόλοιπα με ανταλλαγές μετοχών. Το WhatsApp θα είναι διαφορετική εταιρεία με δικά του κτίρια και ο ιδρυτής του, ο Jan Koum θα μετέχει στο διοικητικό συμβούλιο του Facebook.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v