Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιστροφή στην κερδοφορία για την Credit Agricole

Η δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα της Γαλλίας ανακοίνωσε εντυπωσιακή επιστροφή στην κερδοφορία για το 2013. Κόβει μέρισμα για πρώτη φορά από το 2011.

Επιστροφή στην κερδοφορία για την Credit Agricole

Μετά από δύο ζημιογόνες χρήσεις, η γαλλική τράπεζα Credit Agricole ανακοίνωσε κέρδη για το 2013 και τόνισε πως θα καταβάλει μέρισμα για πρώτη φορά από τι 2011.

Η δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα της Γαλλίας ανακοίνωσε κέρδη 612 εκατ. ευρώ για τους τρεις τελευταίους μήνες του 2013 – που αποτελεί σημαντική αλλαγή από τη ζημία των 4 δισ. ευρώ που είχε καταγράψει το τέταρτο τρίμηνο του 2012. Συνολικά το 2013 ανακοίνωσε κέρδη 2,5 δισ. ευρώ, ενώ το 2012 είχε καταγράψει ζημίες 6,5 δισ. ευρώ.

«Η Credit Agricole έδειξε πως είναι έτοιμη να προχωρήσει μπροστά» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Jean Paul-Chifflet και ανακοίνωσε πως θα καταβληθεί μέρισμα 0,35 ευρώ ανά μετοχή.

«Η Credit Agricole πάλευε τα τελευταία χρόνια με τον αντίκτυπο από  τις επενδύσεις που έκανε σε Πορτογαλία, Ελλάδα και Ισπανία σε κακή συγκυρία» σχολιάζουν οι Financial Times και θυμίζουν ότι «η γαλλική τράπεζα αγόρασε την Εμπορική το 2006 έναντι 2,2 δισ. ευρώ, της στοίχισε σε διάστημα 6ετίας 9 δισ. ευρώ σε απομειώσεις, κεφαλαιακές ενέσεις και κόστος εξαγοράς και τελικά την πούλησε στην Alpha Bank έναντι 1 ευρώ»

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v