Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ιταλία: Έλαβε εντολή ο 39χρονος Ρέντσι

Ο 39χρονος δήμαρχος της Φλωρεντίας έλαβε εντολή να σχηματίσει την τέταρτη κυβέρνηση της χώρας μέσα σε δύο χρόνια. Ξεκινούν οι δύσκολες διαπραγματεύσεις με τον Αλφάνο.

Ιταλία: Έλαβε εντολή ο 39χρονος Ρέντσι

Και επισήμως έλαβε ο 39χρονος Ματέο Ρέντσι εντολή σχηματισμού της τέταρτης κυβέρνησης της Ιταλίας μέσα σε διάστημα δύο ετών με το δύσκολο καθήκον να προχωρήσει με το επώδυνο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων. Ο αρχηγός του Δημοκρατικού Κόμματος μετέβη στο Κυρηνάλιο και συναντήθηκε με τον πρόεδρο Τζόρτζιο Ναπολιτάνο, ενώ οι διεργασίες με τη NCd για την στελέχωση του επόμενου υπουργικό σχήματος συνεχίζονται. 

«Ανατρέποντας» τον Ενρίκο Λέτα σε μία εσωκομματική μάχη εξουσίας, ο μέχρι σήμερα δήμαρχος Φλωρεντίας Ματέο Ρέντσι γίνεται ο νεότερος πρωθυπουργός στην ιστορία της Ιταλίας και ο τρίτος κατά σειρά μη εκλεγμένος.

Η συνάντηση του Ματέο Ρέντσι με τον πρόεδρο Ναπολιτάνο διήρκεσε 90 λεπτά. Τώρα, ο 39χρονος δήμαρχος της Φλωρεντίας  θα πρέπει τώρα να ικανοποιήσει την «πρόθυμη υπό όρους» Νέα Κεντροδεξιά του Αλφάνο -που θέλει πολιτικές εγγυήσεις και ισχυρή συμμετοχή στο επόμενο κυβερνητικό σχήμα. Ως προς τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι -ο οποίος έλαβε μέρος στις διαβουλεύσεις υπό τον Ναπολιτάνο παρά την καταδίκη του, γεγονός που καταγγέλθηκε δριμύτατα- υποστήριξε ότι η Forza Italia θα είναι «μία υπεύθυνη αντιπολίτευση» σε οποιαδήποτε κυβέρνηση σχηματιστεί.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v