Airbus: Εξαγοράζει γερμανική τράπεζα

Η εξαγορά της τράπεζας θα προσφέρει ευελιξία σε τομείς όπως η χρηματοδότηση κοινοπραξιών και προμηθευτών. Δυνατότητα πρόσβασης σε ρευστότητα από ΕΚΤ.

Airbus: Εξαγοράζει γερμανική τράπεζα

H Αirbus ανακοίνωσε ότι θα αγοράσει τη μικρή γερμανική τράπεζα Salzburg Muenchen Bank AG για να διευρύνει τις επιλογές χρηματοδότησης. 

Όπως μεταδίδει το Reuters, η τράπεζα θα μετονομαστεί σε Airbus Group Bank. 

Ο ευρωπαϊκός όμιλος αεροδιαστημικής, αποκάλυψε για πρώτη φορά τα σχέδια του να αποκτήσει τραπεζική άδεια το 2012. Η κατοχή τραπεζικής άδειας θα δώσει στην Airbus τη δυνατότητα να αντλεί ρευστότητα από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. 

Το σχέδιο ακολουθεί τα βήματα εταιρειών όπως η Siemens, η οποία άντλησε ρευστότητα από το πρόγραμμα φθηνών δανείων της ΕΚΤ.

Ωστόσο, η Airbus τόνισε πως αυτή την στιγμή δεν έχει ανάγκη να αποκτήσει πρόσβαση στην ΕΚΤ.

"Επί της αρχής, δίνει στην τράπεζα την δυνατότητα να αντλήσει ρευστότητα από την ΕΚΤ. Ωστόσο, ο όμιλος Airbus δεν χρειάζεται να αποκτήσει πρόσβαση σε ρευστότητα από την ΕΚΤ σε αυτή τη φάση" ανέφερε εκπρόσωπος του ομίλου.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η εξαγορά της τράπεζας θα προσφέρει ευελιξία σε τομείς όπως η χρηματοδότηση κοινοπραξιών και προμηθευτών.

Η Airbus ανέφερε ότι σκοπεύει να ολοκληρώσει την εξαγορά, η οποία θα πρέπει να λάβει την έγκριση των ρυθμιστικών αρχών, όσο το δυνατόν νωρίτερα το 2014.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v