Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ιταλία: Ιστορικό χαμηλό επιτοκίου σε δημοπρασία

Ανεπηρέαστοι οι επενδυτές από τις πολιτικές εξελίξεις στην Ιταλία. Στη σημερινή δημοπρασία, το κόστος δανεισμού για 3ετή ομόλογα κατρακύλησε σε ιστορικό χαμηλό.

Ιταλία: Ιστορικό χαμηλό επιτοκίου σε δημοπρασία

Σε ιστορικό χαμηλό υποχώρησε το κόστος δανεισμού της Ιταλίας στη σημερινή δημοπρασία τριετών τίτλων, παρά τους κινδύνους που δημιουργεί η νέα πολιτική κρίση στη χώρα. Συγκεκριμένα, η Ρώμη άντλησε 7,5 δις. ευρώ από τη δημοπρασία 3ετών, 7ετών και 30ετών ομολόγων λιγες ώρες πριν ξεκινήσει η κρίσιμη κομματική συνεδρίαση που ενδέχεται να πυροδοτήσει ακόμη και παραίτηση του πρωθυπουργού Λέτα ή προκήρυξη νέων εκλογών.

Η μέση απόδοση για τα ομόλογα που λήγουν το Δεκέμβριο του 2016 υποχώρησε στο 1,41% που αποτελεί και ιστορικό χαμηλό, ενώ κατά την προηγούμενη αντίστοιχη συνεδρίαση είχε διαμορφωθεί στο 1,51%.

Η μέση απόδοση για τα 30ετή ομόλογα διαμορφώθηκε στο 4,59% που είναι το χαμηλότερο επίπεδο 7ετίας. Η προσφορά καλύφθηκε 1,4 φορές. Κατά την προηγούμενη αντίστοιχη δημοπρασία του Νοεμβρίου, η μέση απόδοση είχε διαμορφωθεί στο 4,99% και η προσφορά είχε καλυφθεί 1,5 φορές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v