Continental: Eξαγοράζει την Veyance έναντι $1,9 δισ.

Εκπρόσωπος της Continental ανέφερε ότι η συμφωνία της Δευτέρας είναι από τις μεγαλύτερες εξαγορές στην ιστορία της εταιρείας.

Continental: Eξαγοράζει την Veyance έναντι $1,9 δισ.

Η Continental ήρθε σε συμφωνία για την εξαγορά της αμερικάνικης εταιρείας Veyance Technologies από την εταιρεία private-equity Carlyle Group για $1,9 δισ., ανέφερε τη Δευτέρα η γερμανική εταιρεία.

"Η γεωγραφική και επιχειρηματική παρουσία της Veyance συμπληρώνει την παγκόσμια θέση που κατέχει η Carlyle" ανέφερε σε ανακοίνωση ο CEO της εταιρείας Elmar Degenhart.

Όπως μεταδίδει η WSJ, η εταιρεία με έδρα το Οχάιο είχε έσοδα περίπου $2 δισ. την περασμένη χρονιά και απασχολεί 9.000 υπαλλήλους. Παράγει μεταξύ άλλων ιμάντες μεταφοράς και σωλήνες.

"Η Veyance θα έχει άμεσα θετική συνεισφορά στην κερδοφορία της εταιρείας, μόλις ολοκληρωθεί η συναλλαγή" σημείωσε ο κ. Degenhart.

Εκπρόσωπος της Continental ανέφερε ότι η συμφωνία της Δευτέρας είναι από τις μεγαλύτερες εξαγορές στην ιστορία της εταιρείας. To 2007 η Continental αγόρασε την Siemens VDO έναντι 11,4 δισ. ευρώ, η μεγαλύτερη εξαγορά στην ιστορία της εταιρείας.  Ένα χρόνο νωρίτερα, η εταιρεία απέκτησε την μονάδα ηλεκτρικών της Motorola έναντι $1 δισ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v