Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

GM: Χαμηλότερα των προβλέψεων τα κέρδη το Q4

Τα καθαρά προσαρμοσμένα κέρδη ανήλθαν σε 67 σεντς ανά μετοχή, έναντι πρόβλεψης για 87 σεντς ανά μετοχή. Tα έσοδα της GM ανήλθαν στα $40,5 δισ. από $39,3 δισ. ένα χρόνο νωρίτερα.

GM: Χαμηλότερα των προβλέψεων τα κέρδη το Q4

Η General Motors ανακοίνωσε κέρδη τέταρτου τριμήνου που ήταν χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών, εξαιτίας των δραστηριοτήτων στην Ασία και τους υψηλότερους φόρους.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, τα καθαρά προσαρμοσμένα κέρδη ανήλθαν σε 67 σεντς ανά μετοχή, έναντι πρόβλεψης για 87 σεντς ανά μετοχή. Το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους η αυτοκινητοβιομηχανία είχε ανακοινώσει κέρδη 48 σεντς ανά μετοχή.

Για το σύνολο του 2013 τα καθαρά κέρδη υποχώρησαν στα $5,35 δισ. από $6,19 δισ. ένα χρόνο νωρίτερα.

Ο CFO της εταιρείας, Chuck Stevens, ανέφερε ότι η πτώση των κερδών οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στους υψηλότερους φόρος και στο κόστος αναδιάρθρωσης στη Γερμανία.

Οι δραστηριότητες της GM στην Ασία, χωρίς να υπολογίζεται η Κίνα, ανακοίνωσαν ζημίες $200 εκατ., έναντι προσαρμοσμένων EBIT περίπου $300 εκατ. ένα χρόνο νωρίτερα.

Tα έσοδα της GM ανήλθαν στα $40,5 δισ. από $39,3 δισ. ένα χρόνο νωρίτερα, χαμηλότερα από τις προβλέψεις των αναλυτών για έσοδα $40,9 δισ.

Η μετοχή της εταιρείας πραγματοποιεί πτώση 3,2%.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v