Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΚΤ: Στο τραπέζι η λήξη της "αποστείρωσης"

Η ΕΚΤ μπορεί να αποφασίσει για την λήξη της "αποστείρωσης" στις αγορές ομολόγων στην συνεδρίαση τoυ Μαρτίου, μετά την έκδοση νέων οικονομικών προβλέψεων, ανέφεραν πηγές στο Reuters.

ΕΚΤ: Στο τραπέζι η λήξη της αποστείρωσης

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έχει συζητήσει την πιθανότητα να διακόψει την διαδικασία της "αποστείρωσης" στις αγορές κρατικών ομολόγων, αλλά αυτό είναι μόνο ένα από τα μέτρα που εξετάζει και δεν πρόκειται να αποφασιστεί αυτή την εβδομάδα, ανέφεραν καλά πληροφορημένες πηγές στο Reuters.

Σημειώνεται ότι η λήξη της λεγόμενης "αποστείρωσης" θα αυξήσει κατά 175 δισ. ευρώ την ρευστότητα στο χρηματοπιστωτικό σύστημα, το οποίο θα βοηθήσει να χαλαH ΕΚΤ έχει εξετάσει την λήξη της "αποστείρωσης"ρώσουν οι περιορισμοί στις αγορές της ευρωζώνης.

Υπενθυμίζεται ότι η υπερβολική σύσφιξη της βραχυπρόθεσμης αγοράς χρήματος ήταν ένα από τα σενάρια που σύμφωνα με τον Μάριο Ντράγκι θα μπορούσε να οδηγήσει σε ανάληψη δράσης από την ΕΚΤ. Το άλλο ήταν η επιδείνωση του μεσοπρόθεσμου outlook για τον πληθωρισμό.

Ωστόσο, νέες οικονομικές προβλέψεις που θα παρουσιάσει η ΕΚΤ για συνεδρίαση του Μαρτίου μπορεί να προσφέρουν στο Διοικητικό Συμβούλιο επιπρόσθετους λόγους για μια επανεξέταση της νομισματικής πολιτικής και μπορεί να οδηγήσει και στην επαναξιολόγηση της στάσης όσον αφορά την ρευστότητα, σημείωσε καλά πληροφορημένη πηγή στο Reuters.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v