Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Ινδός Satya Nadella νέος CEO στη Μicrosoft

H καριέρα του νέου CEO ξεκίνησε από τη Sun Microsystems. Εντάχθηκε στο δυναμικό της Microsoft το 1992 και ανέβηκε γρήγορα την εταιρική πυραμίδα. Από τον Ιούλιο του 2012 ήταν επικεφαλής του cloud cοmputing. Σε ρόλο τεχνολογικού συμβούλου ο Gates.

Ο Ινδός Satya Nadella νέος CEO στη Μicrosoft

Το διοικητικό συμβούλιο της Microsoft επέλεξε τον 46χρονο Sata Nadella για τη θέση του CEO, μετά από πέντε μήνες διαβουλεύσεων. 

Ο κ. Nadella θα αντικαταστήσει τον Steve Ballmer, ο οποίος θα συνεχίσει να είναι μέλος του συμβουλίου της εταιρείας. 

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε, η Microsoft αναφέρει πως ο Bill Gates θα αναλάβει νέο ρόλο ως τεχνολογικός σύμβουλος. Tη θέση του επικεφαλής του συμβουλίου, στην οποία βρισκόταν μέχρι σήμερα ο κ. Gates, θα αναλάβει ο John Thompson.

Τον περασμένο Ιούλιο, ο κ. Nadella προάχθηκε στη θέση του επικεφαλής του ταχύτατα αναπτυσσόμενου κλάδου του cloud computing, στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης της εταιρείας που εφάρμοσε ο προκάτοχος του κ. Ballmer.

H καριέρα του νέου CEO της Microsoft, o οποίος γεννήθηκε το 1967 στην Ινδία, ξεκίνησε από τη Sun Microsystems. Εντάχθηκε στο δυναμικό της Microsoft το 1992 και ανέβηκε γρήγορα την εταιρική πυραμίδα, αναλαμβάνοντας ηγετικό ρόλο στις ομάδες της μηχανής αναζήτησης Bing και του Office.

H επιλογή του κ. Νadella τον καθιστά μόλις τον τρίτο CEO στην ιστορία της εταιρείας. Ο κ. Ballmer, ο οποίος τον Αύγουστο ανακοίνωσε ότι θέλει να συνταξιοδοτηθεί, είχε λάβει τα ηνία από τον Bill Gates το 2.000.

"Η Microsoft είναι μια από αυτές τις σπάνιες εταιρείες που έχουν πραγματικά φέρει επανάσταση στον κόσμο μέσω της τεχνολογίας και δε θα μπορούσα να βιώσω μεγαλύτερη τιμή από το να επιλεγώ για να ηγηθώ της εταιρείας", δήλωσε ο Nadella. "Η μελλοντική ευκαιρία για τη Microsoft είναι τεράστια, αλλά για να την εκμεταλλευτούμε πρέπει να κινηθούμε γρηγορότερα, να επικεντρωθούμε στις εξελίξεις και να συνεχίσουμε να προσαρμοζόμαστε σε αυτές. Βλέπω σαν σημαντικό κομμάτι της δουλειάς μου την επιτάχυνση της δυνατότητάς μας να φέρνουμε καινοτόμα προϊόντα στους καταναλωτές το συντομότερο δυνατό". 

"Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου αναμόρφωσης,  δεν υπάρχει καλύτερο άτομο για να καθοδηγήσει τη Microsoft από τον Satya Nadella", δήλωσε ο Bill Gates, Ιδρυτής της Microsoft και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου. "Ο Satya  είναι αποδεδειγμένα μια ηγετική φυσιογνωμία, με σημαντικές δεξιότητες στον τομέα της μηχανικής (engineering), επιχειρηματικό όραμα και την ικανότητα να φέρνει τους ανθρώπους κοντά. Το όραμά του για το πώς θα βιώσουν και θα χρησιμοποιήσουν την τεχνολογία άνθρωποι σε όλο τον κόσμο, είναι αυτό ακριβώς που χρειάζεται η Microsoft, καθώς η εταιρεία εισέρχεται σε ένα νέο, διευρυμένο κεφάλαιο προϊόντικής καινοτομίας και ανάπτυξης".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v