Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Lenovo: Σενάρια για εξαγορά των Vaio της Sony

Δημοσιεύματα φέρουν τη Lenovo να συζητά το ενδεχόμενο εξαγοράς των υπολογιστών Vaio από την Sony. Η Lenovo αρνείται να σχολιάσει τις φήμες. Βουτιά 15% για τη μετοχή.

Lenovo: Σενάρια για εξαγορά των Vaio της Sony

Στο στόχαστρο βρέθηκε η μετοχή της κινεζικής Lenovo με πτώση άνω του 15% στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ καθώς οι επενδυτές αντέδρασαν έντονα στις φήμες για νέα μεγάλη εξαγορά από την κινεζική εταιρεία υψηλής τεχνολογίας. Συγκεκριμένα, δημοσιεύματα φέρουν τη Lenovo να βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με την ιαπωνική Sony για την εξαγορά του ζημιογόνου τμήματος ηλεκτρονικών υπολογιστών Vaio. 

Την προηγούμενη εβδομάδα, η Lenovo ανακοίνωσε την εξαγορά της Motorola Mobile από την Google έναντι 2,9 δισ. δολ. Λίγες ημέρες νωρίτερα αγόρασε και το τμήμα server της ΙΒΜ.

«Η Sony εξακολουθεί να εξετάζει διάφορες προοπτικές για το τμήμα των ηλεκτρονικών υπολογιστών, αλλά το συγκεκριμένο δημοσίευμα για πιθανή συμμαχία μεταξύ της Sony και της Lenovo είναι ανακριβές» αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση η Sony η οποία αντιμετωπίζει νέα προβλήματα μετά την υποβάθμιση της αξιολόγησής της σε επίπεδο junk από τη Moody’s.

Η Lenovo πάντως, αρνήθηκε να απαντήσει. «Δεν σχολιάζουμε φήμες των αγορών» δήλωσε η Angela Lee, υπεύθυνη εταιρικής επικοινωνίας του ομίλου στο Reuters. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v