Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κοντά σε συμφωνία Etihad - Αlitalia

Σύμφωνα με δημοσιεύματα η αεροπορική από το Άμπου Ντάμπι μπορεί να αγοράσει ως και το 40% της Alitalia. Η Lufthansa διαμαρτύρεται για αθέμιτο ανταγωνισμό.

Κοντά σε συμφωνία Etihad - Αlitalia

Η Etihad Airways και η Alitalia βρίσκονται κοντά σε συμφωνία για την αγορά πακέτου μετοχών της ιταλικής αεροπορικής από την εταιρεία του Άμπου Ντάμπι.

Οι δύο αεροπορικές εταιρείες ανακοίνωσαν την Κυριακή ότι βρίσκονται στην τελική φάση των διαπραγματεύσεων, η οποία μπορεί να κρατήσει και τριάντα ημέρες.

Όπως μεταδίδει το BBC, καμία πλευρά δεν έχει αποκαλύψει το μέγεθος μιας πιθανής επένδυσης, αλλά υπάρχουν δημοσιεύματα με βάση τα οποία η αεροπορική του Άμπου Ντάμπι θα αγοράσει το 40%.

Σημειώνεται ότι η Εtihad έχει μερίδιο στην Air Berlin, στην Aer Lingus και στην Virgin Australia.

Εν τω μεταξύ, η γερμανική Lufthansa επέκρινε τα σχέδια της Etihad να αγοράσει μερίδιο στην ιταλική Alitalia κάλεσε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να ακυρώσει τη συμφωνία γιατί oδηγεί σε αθέμιτο ανταγωνισμό.

"Απορρίπτουμε τις επαναλαμβανόμενες επιδοτήσεις και τις επανακρατικοποιήσεις ευρωπαϊκών αεροπορικών, είτε από ευρωπαϊκά κράτη είτε από κράτη ή κρατικές εταιρείες εκτός Ε.Ε." ανέφερε τη Δευτέρα η γερμανική αεροπορική.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v