Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Moody's: «Καμπανάκι» για τις τουρκικές τράπεζες

O oίκος εκτιμά ότι η αυστηρότερη πιστωτική πολιτική αυξάνει τους αρνητικούς κινδύνους όσον αφορά την πρόβλεψη για ανάπτυξη 3% και ως εκ τούτου και το περιβάλλον λειτουργίας των τραπεζών.

Moodys: «Καμπανάκι» για τις τουρκικές τράπεζες

Η Moody's Investors Service ανακοίνωσε ότι η επιβολή αυστηρότερης πιστωτικής πολιτικής είναι αρνητική για την πιστοληπτική αξιολόγηση των τραπεζών της χώρας, καθώς εκτιμά ότι οι κινήσεις της κεντρικής τράπεζας θα συρρικνώσουν την παραγωγή εσόδων και την κερδοφορία των εμπορικών τραπεζών.

«Πιστεύουμε ότι οι αυξήσεις επιτοκίων θα επιφέρουν υψηλότερο κόστος εγχώριου δανεισμού και επιβράδυνση στην οικονομική ανάπτυξη της Τουρκίας (η οποία αξιολογείται Baa3 με σταθερό outlook), γεγονός που θα πιέσει την κερδοφορία και την ποιότητα των ενεργητικών των τραπεζών το 2014, με αρνητικές πιστοληπτικές επιπτώσεις (credit negative)," αναφέρει έκθεση του οίκου αξιολογήσεων Moody's.

Η Moody's τονίζει ότι η αυστηρότερη πιστωτική πολιτική αυξάνει τους αρνητικούς κινδύνους όσον αφορά την πρόβλεψη για ανάπτυξη 3% και ως εκ τούτου και το περιβάλλον λειτουργίας των τραπεζών.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v