ΕΚΤ: Οι τράπεζες χαλαρώνουν τα κριτήρια δανεισμού

Στην τριμηνιαία της έκθεση, η ΕΚΤ κάνει λόγο για ενδείξεις σταθεροποίησης των πιστωτικών συνθηκών στην ευρωζώνη. Οι τράπεζες χαλαρώνουν τα κριτήρια δανεισμού και η ζήτηση σταδιακά αυξάνεται.

ΕΚΤ: Οι τράπεζες χαλαρώνουν τα κριτήρια δανεισμού

Χαλάρωση των κριτηρίων δανεισμού από τις τράπεζες της ευρωζώνης κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους προβλέπει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, κάνοντας παράλληλα λόγο για αύξηση της ζήτησης για δάνεια.

Στην τριμηνιαία της έκθεση Baking Lending Survey, η ΕΚΤ προβλέπει ανάκαμψη της ζήτησης για κάθε κατηγορία τραπεζικού δανεισμού κατά το τρίμηνο Ιανουαρίου – Μαρτίου και κάνει λόγο για «ενδείξεις σταθεροποίησης των πιστωτικών συνθηκών, αν και η ζήτηση παραμένει αδύναμη». «Για το πρώτο τρίμηνο του 2014, οι τράπεζες της ευρωζώνης προβλέπουν νέα μείωση της σύσφιξης σε δάνεια προς μη χρηματοοικονομικούς οργανισμούς, σε μηδενικό επίπεδο, και καθαρή χαλάρωση των δανείων προς νοικοκυριά» αναφέρει η ΕΚΤ.

«Για το μέλλον, οι τράπεζες προβλέπουν, σε καθαρούς όρους, αύξησης της ζήτησης για όλες τις κατηγορίες δανείων κατά το πρώτο τρίμηνο του 2014» καταλήγει. Μοναδική εξαίρεση αποτελεί το retail banking για το οποίο οι τράπεζες της ευρωζώνης αναμένουν νέα επιδείνωση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v