Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Άλμα 20% στα καθαρά κέρδη για τη Siemens

Ξεπέρασαν τις προσδοκίες τα αποτελέσματα του γερμανικού ομίλου. Οι αποφάσεις του νέου διευθύνοντα συμβούλου και η έξοδος από το NYSE.

Άλμα 20% στα καθαρά κέρδη για τη Siemens

Εντυπωσιακά χαρακτηρίζουν οι αναλυτές τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η Siemens για το πρώτο τρίμηνο του οικονομικού της έτους. Τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν σχεδόν κατά 20% στα 1,43 δισ. ευρώ στο τρίμηνο που έληξε το Δεκέμβριο, ξεπερνώντας αρκετά τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Οι παραγγελίες αυξήθηκαν κατά 8,7% στα 20,84 δισ. ευρώ, κυρίως με μεγάλα συμβόλαια για σιδηροδρόμους και τουρμπίνες αιολικής ενέργειας, από τις ΗΠΑ, τη Νορβηγία και τη Σαουδική Αραβία. 

Τα εύσημα αποδίδονται στο νέο διευθύνοντα σύμβουλο Joe Kaeser ο οποίος ανέλαβε καθήκοντα τον Αύγουστο, ενώ ο προκάτοχός του Peter Loescher είχε προειδοποιήσει ότι η εταιρεία δεν θα πετύχει τους στόχους που έχουν τεθεί για το 2014. Από τότε που ανέλαβε καθήκοντα ο Kaeser, η μετοχή της Siemens έχει ενισχυθεί κατγά 17%.

Η Siemens δήλωσε επίσης ότι θα ακολουθήσει το δρόμο της εξόδου από το New York Stock Exchange προκειμένου να μειώσει το κόστος της αλλά και να απλοποιήσει τις χρηματοοικονομικές της αναφορές. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v