Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΔΝΤ: «Καμπανάκι» για την ανεργία των νέων

Σύμφωνα με την επικεφαλής του ΔΝΤ, η στήριξη της απασχόλησης και της ανάπτυξης θα είναι μια περίπλοκη αποστολή, ενώ κλειδί για την ανάπτυξη αποτελούν η αντιμετώπιση του χρέους και οι διαρθρωτικές μεταρρρυθμίσεις.

ΔΝΤ: «Καμπανάκι» για την ανεργία των νέων

Η απειλή της κρίσης μπορεί να ξεθωριάζει, όμως η «δουλειά» μας πάνω στις θέσεις εργασίας και την ανάπτυξη έχει μόλις αρχίσει, δήλωσε η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, παρουσιάζοντας τη Βίβλο του ΔΝΤ για την Απασχόληση και την Ανάπτυξη σε μια εκδήλωση στην οποία παραβρέθηκε και ο Β. Σόιμπλε.

Μεταξύ άλλων, τόνισε πως η στήριξη της απασχόλησης και της ανάπτυξης θα είναι μια περίπλοκη αποστολή, όμως υπάρχει «οδικός χάρτης» για την ανάκαμψη.

Παράλληλα, σημείωσε πως το κλειδί για την ανάπτυξη περιλαμβάνει την ολοκλήρωση θεσμών της ευρωζώνης, την αντιμετώπιση του χρέους αλλά και τις σωστές διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις. Όπως υπογράμμισε, η υψηλή ανεργία των νέων στην Ευρώπη έχει επιπτώσεις στη μελλοντική ανάπτυξη.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης τόσο ο Β. Σόιμπλε, όσο και η Κριστίν Λαγκάρντ ρωτήθηκαν για το ελληνικό χρέος. Απέφυγαν ωστόσο να απαντήσουν, με την επικεφαλής του ΔΝΤ να περιορίζεται στο να δηλώσει ότι πρέπει να κοιτάζουμε και τα επίπεδα ιδιωτικού χρέους. Παράλληλα, εκτίμησε ότι η μείωση του χρέους πρέπει να επιτυγχάνεται με ανάπτυξη και δημιουργία απασχόλησης.

 

 

 

Παίρνοντας τον λόγο, στο πλαίσιο της παρουσίασης, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ζήτησε να υπάρξει διάλογος με τους κοινωνικούς εταίρους για την τόνωση της ανάπτυξης.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v