Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Fink: Υπερβολικά μεγάλη αισιοδοξία στις αγορές

Ο επικεφαλής της BlackRock προειδοποίησε για έντονη μεταβλητότητα στις αγορές, ενώ τόνισε πως τώρα το βάρος πέφτει στις κυβερνήσεις για να βελτιώσουν τις οικονομίες. Τι είπε για το ευρωπαϊκό νόμισμα.

Fink: Υπερβολικά μεγάλη αισιοδοξία στις αγορές

Για «υπερβολικά μεγάλη αισιοδοξία» στις χρηματαγορές έκανε λόγο ο διευθύνων σύμβουλος της BlackRock, Laurence Fink, προβλέποντας επανάληψη των αναταράξεων που καταγράφησαν την περασμένη εβδομάδα στις αγορές, μεταδίδει το Bloomberg.

«Η εμπειρία της αγοράς την περασμένη εβδομάδα θα είναι ενδεικτική ολόκληρης της χρονιάς», δήλωσε στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ που πραγματοποιήθηκε στο Νταβός. «Θα βρισκόμαστε σε έναν κόσμο πολύ μεγαλύτερης μεταβλητότητας».

Η εκτίμηση του Fink δεν συμφωνεί με τον αισιόδοξο τόνο που επιχείρησαν να δώσουν άλλοι ειδήμονες στο Νταβός. Αν και συμφώνησε ότι «η γενική τάση θα είναι εν τάξει», ωστόσο προέβλεψε «αρκετές διαταράξεις» και δήλωσε πως το βάρος πέφτει τώρα στις κυβερνήσεις να εργαστούν για να βελτιώσουν τις οικονομίες.

«Αυτό με προβληματίζει, διότι οι πολιτικοί έχουν δείξει μεγάλη συνέπεια στην βραδυπορία», σχολίασε. «Η αγορά έχει ενθαρρυνθεί από την καλή, συνεπή νομισματική πολιτική σε όλον τον κόσμο», πρόσθεσε.

Ο ίδιος προέβλεψε ότι η αμερικανική οικονομία θα «τρέξει» με περισσότερο από 3% φέτος και δήλωσε πως η παγκόσμια οικονομία έχει επωφεληθεί από το «μαλακό» δολάριο. Αντιθέτως, τόνισε, η Ευρώπη χρειάζεται ένα πιο αδύναμο νόμισμα και το ευρώ στα 1,36 δολάρια είναι «μη βιώσιμο».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v