Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

BofA-ML: Ακριβή θεωρούν την Wall οι fund managers

Η στάθμιση των μετοχών της ευρωζώνης παραμένει υψηλή, με καθαρό ποσοστό overweight 41% και η περιφέρεια παραμένει επί πέμπτο συνεχόμενο μήνα η πιο προτιμητέα για τους διαχειριστές κεφαλαίων.

BofA-ML: Ακριβή θεωρούν την Wall οι fund managers

Το ποσοστό των επενδυτών οι οποίοι θεωρούν υπερτιμημενες τις αμερικανικές μετοχές είναι το μεγαλυτερο από τον Σεπτέμβριο 2000, σύμφωνα με την βαρυσήμαντη μηνιαία έκθεση της Bank of America Merrill Lynch.

Από την έκθεση του οίκου BofA-ML μεταξύ των κορυφαίων fund managers του πλανήτη, προκύπτει ότι οι επενδυτές που θεωρούν ότι οι μετοχές της Wall Street είναι ακριβές είναι 7% περισσότεροι από όσους πιστεύουν το αντίθετο.

Αυτό εξηγεί και τα μεγάλα ανοίγματα των επενδυτών σε ρευστότητα, που καταλαμβάνει το 4,5% των χαρτοφυλακίων.

Η στάθμιση των αμερικανικών μετοχών έχει διολισθήσει, με υπερστάθμιση μόλις 6% στην έρευνα του Ιανουαρίου.

Η στάθμιση των μετοχών της ευρωζώνης παραμένει υψηλή, με καθαρό ποσοστό υπερστάθμισης (overweight) 41%. Η ευρωζώνη παραμένει επί πέμπτο συνεχόμενο μήνα προτιμητέα για τους διαχειριστές κεφαλαίων.

Κατά τα λοιπά, τα τρία τέταρτα των διεθνών fund managers περιμένουν ισχυροποίηση της διεθνούς οικονομίας στο ερχόμενο 12μηνο, που είναι το καλύτερο αποτέλεσμα σε τρία χρόνια.

Ωστόσο, οι μεγάλοι επενδυτές έχουν την χειρότερη άποψη στην ιστορία της έρευνας, όσον αφορά την εταιρική κερδοφορία των αναδυόμενων αγορών και καθαρό ποσοστό 15% εξ αυτών δηλώνουν ότι έχουν θέσεις underweight στα αναπτυσσόμενα χρηματιστήρια.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v