Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Το ΔΝΤ προειδοποιεί για το χάσμα πλουσίων - φτωχών

Η Κριστίν Λαγκάρντ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου. Τονίζει πως η εισοδηματική ανισότητα διακυβεύει την παγκόσμια οικονομία.

Το ΔΝΤ προειδοποιεί για το χάσμα πλουσίων - φτωχών

Κίνδυνο για την παγκόσμια οικονομία αποτελεί η αυξανόμενη εισοδηματική ανισότητα προειδοποιεί το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, δια στόματος της Κριστίν Λαγκάρντ. Η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, λίγο πριν ξεκινήσουν οι εργασίες του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, δήλωσε προβληματισμένη επειδή οι καρποί της ανάπτυξης σε ορισμένες χώρες δεν κατανέμονται σωστά.

«Οι επιχειρηματίες και οι πολιτικοί ηγέτες στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ θα πρέπει να θυμούνται ότι σε πάρα πολλές χώρες είναι ελάχιστοι εκείνοι που απολαμβάνουν τα οφέλη της ανάπτυξης. Δεν είναι αυτή η συνταγή σταθερότητας και βιωσιμότητας» δήλωσε η κα. Λαγκάρντ μιλώντας στους Financial Times.

Επισημαίνεται ότι στο φετινό Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ το χάσμα μεταξύ πλουσίων και φτωχών είναι σημαντικό θέμα στην ατζέντα. «Ο Ιάπωνας πρωθυπουργός πηγαίνει στην Ελβετία με το μήνυμα ότι οι ιαπωνικές επιχειρήσεις πρέπει να αυξήσουν μισθούς, ενώ ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον, ζήτησε την προηγούμενη εβδομάδα μεγάλη αύξηση του κατώτατου μισθού» σχολιάζουν οι Financial Times.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v