ΕΚΤ: Αυστηρή διορία σε τράπεζες για αποστολή δεδομένων

Η διορία των τραπεζών να καταγράψουν τα στοιχεία είναι ως τις 31 Ιανουαρίου. Στη συνέχεια οι εθνικές αρχές θα τα επιστρέψουν στην ΕΚΤ.

ΕΚΤ: Αυστηρή διορία σε τράπεζες για αποστολή δεδομένων

H Eυρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έδωσε διορία μερικών εβδομάδων σε συγκεκριμένες τράπεζες της ευρωζώνης για την αποστολή δεδομένων για εμπορικά χαρτοφυλάκια (trading book) ενόψει του ελέγχου στην ποιότητα των στοιχείων ενεργητικού τους (AQR), ανέφεραν τέσσερις πηγές στο Reuters. 

Οι πηγές ανέφεραν ότι το πρακτορείο έστειλε τα ερωτηματολόγια στις εθνικές ρυθμιστικές αρχές των επιλεγμένων τραπεζών στις 13 Ιανουαρίου. Η διορία των τραπεζών να τα συμπληρώσουν είναι ως τις 31 Ιανουαρίου. Στη συνέχεια οι εθνικές αρχές θα τα επιστρέψουν στην ΕΚΤ.

Εκπρόσωπος της ΕΚΤ επιβεβαίωσε στο Reuters την διορία. 

"Είναι ένας εφιάλτης, ζητά λεπτομέρειες για όλα τα εμπορικά χαρτοφυλάκια" ανέφερε μια από τις πηγές. "Οι μεγάλες επενδυτικές τράπεζες θα έχουν δεκάδες μοντέλα" πρόσθεσε, λέγοντας ότι η προθεσμία της 31ης Ιανουαρίου είναι εξαιρετικά φιλόδοξη. 

Υπενθυμίζεται ότι η Moody's Analytics προειδοποίησε πέρυσι ότι κάποιες τράπεζες της Ε.Ε. μπορεί να μην είναι σε θέση να προσφέρουν ακριβή δεδομένα.

Πηγή από γερμανική τράπεζα δήλωσε ότι έλαβαν αίτημα την Τρίτη για να "αναγνωρίσουν τα μοντέλα που χρησιμοποιούν στα εμπορικά χαρτοφυλάκια".

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v