Bafin: Τα stress test μπορεί να αποκαλύψουν "κενά"

Τα stress tests μπορεί να αποκαλύψουν επιπρόσθετες κεφαλαιακές ανάγκες για κάποιες τράπεζες, ανέφερε η επικεφαλης της Bafin, Elke Koening.

Bafin: Τα stress test μπορεί να αποκαλύψουν κενά

Οι γερμανικές τράπεζες ενδέχεται να εμφανίσουν κεφαλαιακά κενά στα stress test που θα διενεργηθούν από την EBA, ανέφερε την Πέμπτη η Elke Koening, επικεφαλής της τραπεζικής αρχής της Γερμανίας (Bafin).

"Ανάλογα με το πως θα καθοριστούν τα σενάρια και υποθέσεις, τα stress tests μπορεί να αποκαλύψουν επιπρόσθετες κεφαλαιακές ανάγκες για κάποιες τράπεζες" ανέφερε η κ. Koening.

Όπως μεταδίδει το Reuters, η ίδια πρόσθεσε ωστόσο πως ο έλεγχος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στην ποιότητα των στοιχείων ενεργητικού (AQR) δύσκολα θα οδηγήσει σε δυσάρεστες εκπλήξεις.

Η κ. Koening επισήμανε πως και οι δύο έλεγχοι είναι σημαντικοί για να επιτρέψουν στην ΕΚΤ να αναλάβει τα εποπτικά της καθήκοντα υπό τις κατάλληλες προϋποθέσεις.

Παράλληλα υποστήριξε πως οι ρυθμιστικές αρχές πρέπει να αλλάξουν τους ευνοϊκούς όρους αντιμετώπισης των κρατικών ομολόγων, οι οποίοι ενθαρρύνουν τις τράπεζες να επενδύουν σε αυτά και αυξάνει την εξάρτηση τους από τα κράτη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v