Buffett: Εξαγοράζει μονάδα της Phillips 66

H Berkshire δεν θα καταβάλει το $1,4 δισ. σε μετρητά, αλλά θα προσφέρει περίπου 19 εκατομμύρια μετοχές της Phillips 66 που έχει στην κατοχή της.

Buffett: Εξαγοράζει μονάδα της Phillips 66

Η Berkshire Hathaway του Warren Buffett θα εξαγοράσει μονάδα της Phillips 66 έναντι $1,4 δισ., ανακοίνωσε τη Δευτέρα η εταιρεία πετροχημικών.

Όπως μεταδίδουν οι F.T., η Berkshire δεν θα καταβάλει το $1,4 δισ. σε μετρητά, αλλά θα προσφέρει περίπου 19 εκατομμύρια μετοχές της Phillips 66 που έχει στην κατοχή της.

Η μονάδα, η Phillips Speciality Products, κατασκευάζει προϊόντα που μειώνουν την τριβή και επιταχύνουν τη ροή του πετρελαίου σε αγωγούς.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Berkshire ανέφερε "πως ο ακριβής αριθμός των μετοχών θα προσδιοριστεί από την τιμή της μετοχής κατά το κλείσιμο της συμφωνίας", η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί κάποια στιγμή στα μέσα του 2014.

Ο κ. Buffet διαθέτει περισσότερες από 27 εκατομμύρια μετοχές της εταιρείας, η οποία τη Δευτέρα έκλεισε στα 74,72 δολάρια.

"Η επιχείρηση βελτίωσης της ροής είναι μια επιχείρηση υψηλής ποιότητας με σταθερά ισχυρή οικονομική απόδοση και θα ταιριάξει καλά με την Berkshire Hathaway" ανέφερε ο κ. Buffett.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v