Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μένει ως έχει το σύστημα αποδείξεων και το 2014

Δεν αλλάζει το σύστημα συλλογής αποδείξεων ούτε το 2014, δήλωσε ο Χ. Θεοχάρης. Από το 2015 οι όποιες αλλαγές. Έως σήμερα έχουν καταβληθεί τέλη κυκλοφορίας για το επόμενο έτος από το 25% των υπόχρεων,

Μένει ως έχει το σύστημα αποδείξεων και το 2014

Αμετάβλητο σε σχέση με φέτος θα μείνει και το 2014 το σύστημα συλλογής αποδείξεων όπου οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι έχουν υποχρέωση να μαζεύουν αποδείξεις αξίας ίσης με το 25% του εισοδήματός τους και μέγιστο απαιτούμενο ύψος 10.500 ευρώ.

Αν οι αποδείξεις υπολείπονται των απαιτούμενων στη διαφορά επιβάλλεται φόρος 22%.

Όπως δήλωσε σήμερα ο γενικός γραμματέας δημοσίων εσόδων Χάρης Θεοχάρης, το ισχύον σύστημα συλλογής αποδείξεων θα διατηρηθεί και το 2014.

Πρόσθεσε πως oι τυχόν αλλαγές θα εφαρμοστούν από το 2015 μετά από προτάσεις αρμόδιας επιτροπής που θα συσταθεί.

Με δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ ο κ. Θεοχάρης έκανε γνωστό ότι έως σήμερα έχουν καταβληθεί τέλη κυκλοφορίας για το 2014 από το 25% των υπόχρεων, δηλαδή περίπου από 1,4 εκατομμύρια φορολογούμενους. Παράλληλα όμως, οι καταθέσεις πινακίδων από τις αρχές του έτους ξεπερνούν τις 70.000.

Σχολιάζοντας τέλος τα νέα πρόστιμα για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές ο γενικός γραμματέας σημείωσε ότι δεν είναι δυνατόν να βρίσκονται στην ίδια μοίρα όσοι πληρώνουν εγκαίρως και οι οφειλέτες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v