Σε τράπεζα της Βενεζουέλας η ισπανική Banco SA

Η Banesco της Βενεζουέλας εξαγόρασε την ισπανική Banco SA έναντι €1,003 δισ. Τρία χρηματοπιστωτικά ιδρύματα από την Ισπανία και τρεις επενδυτικές εταιρείες από τις ΗΠΑ είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον για την κρατικοποιημένη τράπεζα.

Σε τράπεζα της Βενεζουέλας η ισπανική Banco SA

Τράπεζα με έδρα τη Βενεζουέλα προσέφερε πάνω από €1 δισ. για την εξαγορά κρατικοποιημένης ισπανικής τράπεζας, κερδίζοντας τρία μεγάλα τραπεζικά ιδρύματα από την Ισπανία και τρεις επενδυτικές εταιρείες από τις ΗΠΑ.

Όπως μεταδίδει η WSJ, η Banesco Grupo Financiero International και η ισπανική θυγατρική της Banco Etcheverria SA προσέφεραν €1,003 δισ. για την εξαγορά της Banco SA, τη μεγαλύτερη τράπεζα στην βορειοδυτική περιοχή της Γαλικίας.

Η μεγαλύτερη μονάδα της Banesco, η Banesco Banco Universal, είναι η μεγαλύτερη ιδιωτική τράπεζα της Βενεζουέλας με βάση τις καταθέσεις και το ενεργητικό.

Οι άλλες οντότητες που κατέθεσαν προσφορές για την ισπανική τράπεζα ήταν οι Banco Santander, Banco Bilbao Vizcaya Arentaria και Caixa Bank από την Ισπανία και η Guggenheim Partners, J.C. Flowers και Oaktree Capital Management από τις ΗΠΑ.

Τη Δευτέρα το ισπανικό ταμείο διάσωσης τραπεζών ανακοίνωσε πως θα ανακηρύξει άμεσα τον νικητή του διαγωνισμού, αν η υψηλότερη προσφορά είναι τουλάχιστον €200 εκατ. ή 50% μεγαλύτερη από τις άλλες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v