Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ρωσία: Ο Πούτιν θα δώσει χάρη στον Χοντορκόφσκι

Ο κ. Χοντορκόφσκι συνελήφθη το 2003 με κατηγορίες για φοροδιαφυγή και απάτη στον πετρελαϊκό κολοσσό του Yukos, αλλά θεωρήθηκε ότι η σύλληψή του είχε πολιτικά κίνητρα.

Ρωσία: Ο Πούτιν θα δώσει χάρη στον Χοντορκόφσκι

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν θα δώσει χάρη στον Μιχαήλ Χοντορκόφσκι, απελευθερώνοντας από την φυλακήμετά από 10 χρόνια, τον αλλοτινό πλουσιότερο άνδρα της Ρωσίας.

Ο Ρώσος Πρόεδρος ανακοίνωσε ότι έλαβε την απόφαση μετά το αίτημα του πρώην πετρελαϊκού μεγιστάνα κ. Χοντορκόφσκι για επιείκεια. Ωστόσο ο δικηγόρος του κρατούμενου δήλωσε ότι ο πελάτης του δεν έχει ζητήσει απονομή χάριτος.

Ο κ. Χοντορκόφσκι συνελήφθη το 2003 με κατηγορίες για φοροδιαφυγή και απάτη στον πετρελαϊκό κολοσσό του Yukos. Θεωρήθηκε πάντως ευρέως ότι η σύλληψή του είχε πολιτικά κίνητρα, καθώς ο τότε μεγιστάνας εκφραζόταν ανοιχτά εναντίον του κ. Πούτιν.

Πάντως στο πλαίσιο νέου νόμου για την αμνηστίας που ψήφισε χθες το Κρεμλίνο, θα αποφυλακιστούν επίσης τα μέλη του πανκ συγκροτήματος Pussy Riot και καθώς και ακτιβιστές της Greenpeace που συνελήφθησαν διαμαρτυρόμενοι για τις πρακτικές της Ρωσίας στην Αρκτική.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v