Iταλία: Αναθεωρεί το "φόρο Google"

Στην εξαίρεση των διαδικτυακών πωλήσεων από τον "φόρο Google" προχώρησε επιτροπή της Κάτω Βουλής της Ιταλίας. Μέχρι το τέλος της εβδομάδας η ψήφιση του νόμου.

Iταλία: Αναθεωρεί το φόρο Google

Ιταλοί βουλευτές αναθεώρησαν πρόταση νόμου για την φορολόγηση διαδικτυακών επιχειρήσεων όπως η Gogle και η Amazon, μεταδίδει το Reuters.

Τον περασμένο μήνα η κυβέρνηση του Ενρίκο Λέτα παρουσίασε την πρόταση για τον λεγόμενο "φόρο Google", o oποίος θα υποχρεώνει τις εταιρείες που διαφημίζονται και πουλούν αγαθά μέσω διαδικτύου στην Ιταλία να χρησιμοποιούν διαφημιστικές με παρουσία στη χώρα. 

Ωστόσο, η επιτροπή της Κάτω Βουλής για τον προϋπολογισμό εξαίρεσε από το φόρο τα αγαθά που πωλούνται διαδικτυακά, περιορίζοντας την εφαρμογή του μόνο στην διαφήμιση. 

Το μέτρο αναθεωρήθηκε μετά την δήλωση του νέου ηγέτη του Δημοκρατικού Κόμματος, Ματέο Ρένζι, ότι το σχέδιο πρέπει να απορριφθεί.

Ο νόμος δεν προτείνει την άμεση φορολόγηση των πολυεθνικών, αλλά τις αναγκάζει να χρησιμοποιούν ιταλικές εταιρείες για την καταχώρηση των διαφημίσεων τους.

Σημειώνεται πως η Γερουσία αναμένεται να προχωρήσει στην τελευταία ψηφοφορία για τον προϋπολογισμό του 2014 πριν από τα Χριστούγεννα. Η Κάτω Βουλή αναμένεται να ψηφίσει μέχρι το τέλος της εβδομάδας για το αν θα συμπεριλάβει τον "φόρο Google" στον προϋπολογισμό.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v