Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο 109,5 ο δείκτης εμπιστοσύνης Ifo

Ανάπτυξη του γερμανικού ΑΕΠ κατά 0,5% βλέπει το Ifo για το πρώτο τρίμηνο του 2014 μετά τη νέα βελτίωση του επιχειρηματικού κλίματος. Στο υψηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2012 ο δείκτης Ιfo.

Στο 109,5 ο δείκτης εμπιστοσύνης Ifo

Νέα βελτίωση του επιχειρηματικού κλίματος στη Γερμανία καταγράφηκε το Δεκέμβριο. Ο σχετικός δείκτης του οικονομικού ινστιτούτου Ifo ενισχύθηκε στο109,5 που είναι το υψηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2012. Η ένδειξη του Δεκεμβρίου είναι σύμφωνη με τις εκτιμήσεις. Τον προηγούμενο μήνα, ο δείκτης εμπιστοσύνης Ifo είχε διαμορφωθεί στο 109,3.

Οι αναλυτές κάνουν λόγο για σοβαρή ένδειξη περαιτέρω ενίσχυσης της γερμανικής οικονομίας τον επόμενο χρόνο. Ο Klaus Wohlrabe, του Ifo, αναφέρει πως το ΑΕΠ της μεγαλύτερης οικονομίας στην ευρωζώνη πιθανότατα θα αναπτυχθεί κατά 0,3% το τέταρτο τρίμηνο του έτους και κατά 0,5% το πρώτο τρίμηνο του 2014.

«Η οικονομία βρίσκεται σε καλή θέση, αλλά θα ανακάμψει από το 2014» δήλωσε μιλώντας στο πρακτορείο Reuters συμπληρώνοντας ότι ο κατασκευαστικός κλάδος και η βιομηχανία είναι οι κινητήριες δυνάμεις. «Οι γερμανικές επιχειρήσεις περιμένουν καλά στοιχεία από τις εξαγωγές» κατέληξε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v