Google: Εξαγόρασε την εταιρεία ρομποτικής Boston Dynamics

Tην Boston Dynamics εξαγόρασε η Google. εταιρεία που είναι γνωστή για την κατασκευή του Cheetah, του πιο γρήγορου ρομπότ στον κόσμο.

Google: Εξαγόρασε την εταιρεία ρομποτικής Boston Dynamics

Η Google εξαγόρασε την εταιρεία Boston Dynamics, η οποία κατασκευάζει ρομπότ και έχει στενές σχέσεις με τον στρατό των ΗΠΑ.

Η Boston Dynamics έχει κατασκευάσει το πιο γρήγορο ρομπότ στον κόσμο με την ονομασία Cheetah και το Sandflea, το οποίο μπορεί να πραγματοποιήσει άλματα εννιά μέτρων.

Η εταιρεία έχει κερδίσει περίπου $140 εκατ. από συμβόλαια με το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ από το 2.000 και έπειτα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα USASpending. gov. Την ίδια περίοδο η Google κέρδισε λιγότερα από $300.000 από αμυντικά συμβόλαια.

Ο ιδρυτής της Boston Dynamιcs, Marc Raibert, επιβεβαίωσε την συναλλαγή στο CNNMoney. "Είμαστε ενθουσιασμένοι και επιδιώκουμε να πάμε ένα βήμα παραπέρα τη ρομποτική, δουλεύοντας ως μέρος της ομάδας της Google" σημείωσε.

Η εξαγορά εντάσσεται στο ευρύτερο σχέδιο της Google να ενισχύσει την παρουσία της στην αγορά της ρομποτικής. Τους τελευταίους έξι μήνες ο τεχνολογικός κολοσσός έχει αγοράσει εφτά ακόμα εταιρείες ρομποτικής.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v