Google: Εξετάζει την εξέλιξη δικών της επεξεργαστών

Την δημιουργία των δικών της επεξεργαστών εξετάζει η Google, χρησιμοποιώντας τεχνολογία της ARM. Μια τέτοια κίνηση αποτελεί σοβαρή απειλή για την Ιntel, η οποία ελέγχει το 95% της αγοράς.

Google: Εξετάζει την εξέλιξη δικών της επεξεργαστών

Η κυριαρχία της Intel στην αγορά των επεξεργαστών ενδέχεται να απειληθεί από την Google, καθώς σύμφωνα με πηγές του Bloomberg ο τεχνολογικός κολοσσός εξετάζει να χρησιμοποιήσει δικά του σχέδια.

Όπως σημείωσε η πηγή, η Google σχεδιάζει να εξελίξει τον δικό της επεξεργαστή χρησιμοποιώντας τεχνολογία της ARM Holdings.

H κίνηση αυτή σηματοδοτεί μια μερική απεξάρτηση από την Intel, η οποία ελέγχει πάνω από το 95% της αγοράς επεξεργαστών για PC.

Σύμφωνα με το Bloomberg, το εγχείρημα θα είναι δύσκολο και θα έχει κόστος για την Google, η οποία αντλεί το μεγαλύτερο μέρος των κερδών της από διαφημίσεις στο διαδίκτυο.

Με την εξέλιξη δικών της σχεδίων, η Google θα είναι σε καλύτερη θέση για να διαχειριστεί τις αλληλεπιδράσεις μεταξύ hardware και software, σημείωσε η πηγή. Ο ίδιος τόνισε πως ακόμα δεν έχει ληφθεί κάποια τελική απόφαση και τα σχέδια μπορεί να αλλάξουν.

"Δραστηριοποιούμαστε ενεργά στον σχεδιασμό των καλύτερων υποδομών στον κόσμο. Αυτό περιλαμβάνει τον σχεδιασμό hardware όσο και software" σημείωσε εκπρόσωπος της Google.

Η εκπρόσωπος τηs Intel, Mark Miller και ο εκπρόσωπος της AMR αρνήθηκαν να σχολιάσουν.

Σημειώνεται πως η Google είναι ο πέμπτος μεγαλύτερος πελάτης της Intel, σύμφωνα με στοιχεία του Bloomberg. H εταιρεία ξοδεύει τουλάχιστον $500 εκατ. σε επεξεργαστές της Intel ετησίως.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v