Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

BBG: Σε υψηλό 4ετίας η παγκόσμια οικονομία

Goldman Sachs, Deutsche Bank και Morgan Stanley προβλέπουν ότι το 2014 η παγκόσμια οικονομία θα αναπτυχθεί τουλάχιστον κατά 3,4%. Οι εκτιμήσεις για χρηματιστήρια και ομόλογα.

BBG: Σε υψηλό 4ετίας η παγκόσμια οικονομία

Η παγκόσμια οικονομία αναμένεται να καταγράψει τον ταχύτερο ρυθμό ανάπτυξης από το 2010 με κινητήριο δύναμη τις ΗΠΑ, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg. Σύμφωνα με οικονομικούς αναλυτές από την Goldman Sachs, την Deutsche Bank και τη Morgan Stanley, το παγκόσμιο ΑΕΠ αναμένεται να αναπτυχθεί το 2014 τουλάχιστον κατά 3,4% καθώς ανακάμπτει η ευρωζώνη ενώ σταθεροποιείται η Κίνα και άλλες αναδυόμενες αγορές.

«Προς το παρόν, η επέκταση ήταν αρκετά ανώμαλη και ασταθής» δήλωσε ο Χοακίμ Φελς, της Morgan Stanley στο πρακτορείο Bloomberg και συμπλήρωσε: «Τον επόμενο χρόνο θα μπορούσε να υπάρξει μία πολύ σημαντική μετάβάση: η μετάβαση προς μία υγιή, ασφαλέστερη και πιο βιώσιμη ανάκαμψη».

«Γενικώς προβλέπεται βελτίωση της παγκόσμιας ανάπτυξης αλλά, κατά την άποψή μας, αυτό ακόμη αμφισβητείται από την επενδυτική κοινότητα» αναφέρει ο Ντομινίκ Γουίλσον της Goldman Sachs και συμπληρώνει: «Κατά συνέπεια, βλέπουμε περιθώρια ανάκαμψης στις αγορές ώστε να εκτιμήσουν ένα καλύτερο κυκλικό σενάριο».

Η ομάδα του Γουίλσον θέτει στόχο για το S&P 500 στις 1.900 μονάδες μέχρι τα τέλη του 2014 (από 1.782) και προβλέπει ότι η απόδοση του 10ετούς Treasury των ΗΠΑ θα αυξηθεί στο 3,25% από 2,85%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v