Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Peugeot: Απομείωση €1,1 δισ. και σχέδια για ΑΜΚ

Πτώση μεγαλύτερη του 8% για τη μετοχή της Peugeot. Η εταιρεία ανακοίνωσε απομείωση assets 1,1 δισ. ευρώ. Απόπειρα συνεργασίας με την Dongfeng και σχέδια ΑΜΚ 3,5 δισ. ευρώ με discount 40%.

Peugeot: Απομείωση €1,1 δισ. και σχέδια για ΑΜΚ

Η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία Peugeot δήλωσε πως προχωρά απομείωση στοιχείων ενεργητικού ύψους 1,1 δισ. ευρώ. Επίσης, υποβάθμισε τους στόχους των συνεργιών από τη συνεργασία της με τη General Motors ενώ αποκάλυψε ότι διεκδικεί συμφωνία με την Dongfeng Motor Group που θα στηριχθεί μέσω αύξησης μετοχικού κεφαλαίου.

Η Peugeot είναι μία από τις αυτοκινητοβιομηχανίες που έχουν δεχθεί βαρύ πλήγμα από την κρίση στην ευρωζώνη. Προχωρά σε μείωση του εργατικού της δυναμικού, αλλά και της παραγωγής της καθώς καταγράφει ζημίες τα τελευταία δύο χρόνια.

Ο οικονομικός διευθυντής Jean-Baptiste de Chatillon δήλωσε πως η απομείωση οφείλεται σε εξελίξεις στην αγορά συναλλάγματος όπως και στην υποβάθμιση των προβλέψεων για τις δραστηριότητες σε Ρωσία και Λατινική Αμερική.

Ο απερχόμενος πρόεδρος Philippe Varin δήλωσε πως οι συζητήσεις με την Dongfeng βρίσκονται σε «αρχικό στάδιο» χωρίς εγγύηση ότι θα ολοκληρωθούν επιτυχώς.

Η μετοχή της αυτοκινητοβιομηχανίας υποχωρεί περισσότερο από 8% καθώς το πρακτορείο Reuters αποκαλύπτει πέραν όλων αυτών, ότι το διοικητικό συμβούλιο ενέκρινε προσχέδιο συμφωνίας που περιλαμβάνει αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά 3,5 δισ. ευρώ με discount 40%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v