DB: Κόβει δραστηριότητες στο trading εμπορευμάτων

Την συρρίκνωση των δραστηριοτήτων της στο trading εμπορευμάτων ανακοίνωσε την Πέμπτη η Deutsche Bank. Παραμένει στα πολύτιμα μέταλλα και τα χρηματοοικονομικά παράγωγα. Προς αποχώρηση 200 υπάλληλοι.

DB: Κόβει δραστηριότητες στο trading εμπορευμάτων

Η Deutsche Bank ανακοίνωσε την Πέμπτη πως θα σταματήσει το μεγαλύτερο μέρος των δραστηριοτήτων στις συναλλαγές εμπορευμάτων, εξαιτίας των ρυθμιστικών πιέσεων. 

Όπως μεταδίδει το Reuters, η γερμανική τράπεζα ανέφερε στην ιστοσελίδα της πως θα αποχωρήσει από τις συναλλαγές στην ενέργεια, τη γεωργία, τα βιομηχανικά μέταλλα και τα ξηρά φορτία και θα συνεχίσει μόνο στα πολύτιμα μέταλλα και τα χρηματοοικονομικά παράγωγα. 

"H απόφαση να επαναπροσδιορίσουμε τις δραστηριότητες μας στα εμπορεύματα βασίζεται στην αναγνώριση πιο ελκυστικών εναλλακτικών για την εκμετάλλευση των πόρων μας" σημειώνεται στην ανακοίνωση της Deutsche Bank. 

"Η κίνηση αυτή είναι μια απάντηση στις ρυθμιστικές αλλαγές στην αγορά" προσθέτει.

Σημειώνεται πως η JP Morgan έβαλε πωλητήριο αυτό το καλοκαίρι στο τμήμα συναλλαγών εμπορευμάτων και η Morgan Stanley διερεύνησε πέρυσι το ενδεχόμενο πώλησης της πλατφόρμας της για τα εμπορεύματα.

Περίπου 200 υπάλληλοι αναμένεται να αποχωρήσουν από την Deutsche Bank στο πλαίσιο της συρρίκνωσης των δραστηριοτήτων της στα εμπορεύματα, με περισσότερους από 40 traders να κατευθύνονται σε άλλα τμήματα της τράπεζας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v