EKT:Στο μικροσκόπιο οι προβλέψεις για την οικονομία

Οι αναλυτές δεν προβλέπουν κάποια κίνηση από την ΕΚΤ στη σημερινή της συνεδρίαση. Περιμένουν όμως, τις προβλέψεις του Μάριο Ντράγκι για οικονομία και πληθωρισμό. Από τι θα κριθεί εάν θα υπάρξει νέα κίνηση στις αρχές του 2014.

EKT:Στο μικροσκόπιο οι προβλέψεις για την οικονομία

Στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και τη συνέντευξη του Μάριο Ντράγκι στρέφεται σήμερα η προσοχή των αγορών. Οι αναλυτές δεν περιμένουν κάποια κίνηση από πλευράς επιτοκίων, μετά και την αιφνιδιαστική μείωση τον προηγούμενο μήνα σε νέο ιστορικό χαμηλό. Περιμένουν όμως, από τον επικεφαλής της ΕΚΤ να ανακοινώσει τις νέες προβλέψεις για τον πληθωρισμό της ευρωζώνης, από τις οποίες οι επενδυτές θα προσπαθήσουν να μαντέψουν τις επόμενες κινήσεις της ευρωτράπεζας.

«Εάν η ΕΚΤ εκτιμήσει ότι ο πληθωρισμός θα μείνει σημαντικά κάτω από τον στόχο του 2% και το 2015 τότε θα υπάρξουν προσδοκίες για νέα κίνηση από τις αρχές του επόμενου έτους» αναφέρει το πρακτορείο Reuters. Ο πληθωρισμός, υποχώρησε τον Οκτώβριο στο 0,7% και ανέκαμψε το Νοέμβριο στο 0,9%. Η απόσταση από τον στόχο του 2% παραμένει όμως, μεγάλη.

«Αυτό θα εγείρει ερωτήσεις την επόμενη φορά που ο Μάρτιο Ντράγκι θα καταθέσει στο ευρωκοινοβούλιο ως προς το γιατί δεν κάνει κάτι για να πετύχει το στόχο που έχει θέσει η ίδια η ΕΚΤ» εξηγεί ο Κρίστιαν Σουλτς, αναλυτής της Berneberg Bank και συμπληρώνει: "Ο Μάριο Ντράγκι είναι άνθρωπος της δράσης, εάν δει ότι υπάρχει ανάγκη για δράση τότε δρα»

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v