Oλλανδία: Η κυβέρνηση πουλάει τα "τοξικά" δάνεια της ING

Δημοπρασία για το χαρτοφυλάκιο των "τοξικών" στεγαστικών δανείων που πήρε από την ING, θα ξεκινήσει η ολλανδική κυβέρνηση. Βλέπει ολοκλήρωση της διαδικασίας μέσα στο επόμενο δωδεκάμηνο.

Oλλανδία: Η κυβέρνηση πουλάει τα τοξικά δάνεια της ING

Η ολλανδική κυβέρνηση ανακοίνωσε την Τετάρτη πως θα ξεκινήσει δημοπρασία για το χαρτοφυλάκιο των “τοξικών” στεγαστικών δανείων που πήρε από την ING κατά τη διάρκεια της κρίσης.

Όπως μεταδίδει το Reuters, η κυβέρνηση είχε αναφέρει τον περασμένο μήνα πως θα πουλήσει το χαρτοφυλάκιο των 6,4 δισ. ευρώ που πήρε το 2009 με στόχο της διατήρηση της σταθερότητας του τραπεζικού τομέα της χώρας.

"Η απόφαση βασίζεται στην συνεχή βελτίωση της αγοράς κατοικίας των ΗΠΑ και στο μεγάλο ενδιαφέρον των επενδυτών για στεγαστικά ενυπόθηκα δάνεια" σημείωσε η υπηρεσία του υπουργείο Οικονομικών της χώρας (DSTA) που θα διαχειριστεί την πώληση.

"Ενώ η DSTA αναμένει πως θα είναι σε θέση να πουλήσει τα στοιχεία ενεργητικού σε περίοδο δώδεκα μηνών, δεν υπάρχει προκαθορισμένη διορία για την πώληση του χαρτοφυλακίου" πρόσθεσε.

Η αρχική συμφωνία της ING με την ολλανδική κυβέρνηση είχε σαν στόχο να μειώσει το ρίσκο που αντιμετώπιζε η εταιρεία από το χαρτοφυλάκιο των αμερικάνων ενυπόθηκων δανείων και έγινε μετά από κεφαλαιακή ένεση 10 δισ. ευρώ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v